Βιβλία για παιδιά

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι 12 κοκκινοσκουφίτσες και ο κουρδιστός λύκος του Χρήστου Μπουλιώτη
Μ
ια συνέχεια του γνωστού παραμυθιού στο σήμερα. Οι 12 κοκκινοσκουφίτσες, κόρες της γνωστής κοκκινοσκουφίτσας, θέλουν να ζήσουν κι αυτές μια περιπέτεια, όπως η μητέρα τους. Δάσος όμως και λύκος δεν υπάρχει. Έτσι ζωγραφίζουν ένα δάσος και βρίσκουν έναν κουρδιστό λύκο. Η ζωγραφιά τους γίνεται αληθινή, εμφανίζεται ένας πραγματικός κακός λύκος που τις απειλεί, ενώ ο κουρδιστός αποδεικνύεται φυτοφάγος και σύμμαχός τους που θα τις γλιτώσει από τον κίνδυνο.
Η τσέπη της καρδούλας
της Κατερίνας Τζωρίδου
Πού θα βάλει το φιλάκι της αγαπημένης θείας της η μικρή Ματίνα; Στην τσέπη της καρδούλας της είναι η απάντηση, εκεί όπου είναι φυλαγμένα όσα μας κάνουν να νιώθουμε όμορφα. Όμορφη απλή ιστορία για τις απλές καθημερινές χαρές, που κι όταν ακόμα λείπουν, τις θυμόμαστε και νιώθουμε πάλι όμορφα.

Ο πόλεμος της ωμεγαβήτας
του Ευγένιου Τριβιζά
Ιδιαίτερα επινοητικός, ανατρεπτικός και πάντα με χιούμορ ο Τριβιζάς μας δίνει μια ιστορία για το αλφάβητο για τα παιδιά που το μαθαίνουν, πώς το ωμέγα από πρώτο γράμμα έγινε τελευταίο, πληρώνοντας τη μεγαλομανία του.
[tags] Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, Βέροια, Οι 12 κοκκινοσκουφίτσες και ο κουρδιστός λύκος, Χρήστος Μπουλιώτης, Η τσέπη της καρδούλας, Κατερίνα Τζωρίδου, Ο πόλεμος της ωμεγαβήτας, Ευγένιος Τριβιζάς [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 25 Ιουνίου 2008
in Από τη συλλογή μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας