Διάκριση των Ομάδων Ρομποτικής της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας, στο διαγωνισμό ρομποτικής First Lego League.

Το Σάββατο 10 και την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη  ο προκριματικός αγώνας για το διαγωνισμό ρομποτικής First Lego League.   Στο διαγωνισμό αυτό συμμετείχαν 50 παιδιά από ομάδες που δημιουργήθηκαν και προπονήθηκαν στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας από το Νοέμβριο του 2017, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος S.T.E.A.M. yourself with FLL Βέροιας.

Το FIRST LEGO League είναι ο πανελλήνιος διαγωνισμός Ρομποτικής, που για τη σχολική χρονιά 2017 – 2018 τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκοπίου Παυλοπούλου. Διεξάγεται κάθε χρόνο από το 2013. Αποκλειστικός διοργανωτής για την Ελλάδα και την Κύπρο είναι το Φιλεκπαιδευτικό Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο eduACT που έχει σαν στόχο την προώθηση καινοτόμων εκπαιδευτικών πρακτικών και την τεχνολογία.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα S.T.E.A.M. yourself with FLL Βέροιας, αποτελεί προϊόν συνεργασίας της eduACT με το Veria Tech Lab της Δημόσιας Κεντρικής  Βιβλιοθήκης της Βέροιας και την έμπρακτη στήριξη της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Αθήνα που χρηματοδοτεί το πρόγραμμα.

Ο στόχος του προγράμματος STEAM yourself with FLL ήταν να εμπνεύσει παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών να προσεγγίσουν έννοιες της Φυσικής, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, των Τεχνών και των Μαθηματικών με έναν παιγνιώδη τρόπο, βασιζόμενοι στην κατασκευή και τον προγραμματισμό ενός ρομπότ. Το πρόγραμμα αναπτύσσεται στα μέρη και τις βασικές αξίες του Παγκόσμιου Διαγωνισμού FIRST LEGO LEAGUE που διοργανώνεται σε περισσότερες από 80 χώρες, ενώ οφείλει να σημειωθεί πως αποτελεί μία ολοκληρωμένη εκπαιδευτική παρέμβαση που καλλιεργεί ένα εκτενές εύρος δεξιοτήτων στους μαθητές/τριες, όπως ψηφιακές, κοινωνικές, συνεργατικές και δεξιότητες προγραμματισμού και έρευνας.

Από τις 5  ομάδες που προπονήθηκαν, 2 έλαβαν διακρίσεις αφού :

  • Η Ομάδα Aqua Bots έλαβε το βραβείο για το καλύτερο Teamwork (2η θέση)
  • και η ομάδα Eliminators έλαβε το εισιτήριο για τον τελικό της διοργάνωσης όπου θα γίνει πάλι στη Θεσσαλονίκη στις 4 Μαρτίου 2018.

 

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά και τους προπονητές τους, που με αμείωτο ζήλο και απεριόριστο ενθουσιασμό, δούλεψαν μαζί, όλους αυτούς τους μήνες, στο όμορφο ταξίδι στη γνώση και στην καινοτομία.

Δηλώνουμε παρών και για την επόμενη χρονιά

https://eduact.org/el/steam/ , https://firstlegoleague.gr/

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 14 Φεβρουαρίου 2018
in Veria Tech Lab, Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας