Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας στη φετινή διοργάνωση TEDx Athens

Πρόκειται για μια μία ετήσια εκδήλωση η οποία έχει σαν πρωταρχικό σκοπό την προώθηση καινοτόμων ιδεών, προβληματισμών και διαφορετικών σκέψεων που μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Ξεκίνησε πριν από 25 χρόνια στην Αμερική.
Η ολοήμερη αυτή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 26 Νοεμβρίου από τις 14.00 ως τις 21.30 στο Θέατρο του «Ελληνικού Κόσμου» (Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού) και  την παρακολούθησαν 800 άτομα.
Στην εκδήλωση αλληλεπίδρασαν μεταξύ τους και συζήτησαν άνθρωποι από διαφορετικούς χώρους, που μοιράζονται το κοινό πάθος για νέες ιδέες. Αυτό είναι το πνεύμα που κυριαρχεί και στις εκδηλώσεις TED στην Αγγλία και στην Αμερική.

Μεταξύ άλλων στη λίστα των καλεσμένων ήταν ο Steve Moore (Διευθυντής του Big Society Network), ο Goran Carstedt (BoD, Clinton Climate Initiative), o Peter Aspden (Arts Writer, Financial Times), η Έλενα Παναρίτη (Οικονομολόγος, με 15ετή θητεία στη Παγκόσμια Τράπεζα και βουλευτής Επικρατείας), o Κωνσταντίνος Λαζαράκης (Μέλος του Συμβουλίου του Institute of Masters of Wine), ο Κώστας Γραμμάτης (ιδρυτής του ΑHumanRight.org) και ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος (συγγραφέας και επικεφαλής των ψηφιακών εκδόσεων της ΙΜΑΚΟ) κ.ά.

Από τη Βέροια, ο Δημήτρης Πρωτοψάλτου (Επιστημονικός συνεργάτης και Υπεύθυνος Στρατηγικής Επικοινωνίας της βιβλιοθήκης της Βέροιας) μίλησε για τη ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ η οποία φέτος απέσπασε το βραβείο ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ του Ιδρύματος Bill and Melinda Gates ως η καλύτερη βιβλιοθήκη στον κόσμο

Η ολοήμερη εκδήλωση εμπλουτίστηκε  ακόμη περισσότερο με συμμετοχές καλλιτεχνών με ζωντανές εκτελέσεις τραγουδιών, όπως της Αθηνάς Ανδρεάδη και του Monsieur Minimal.

Ορισμένοι από τους ομιλητές που έχουν λάβει μέρος σε εκδηλώσεις του TED είναι οι: Μπίλ Κλίντον, Σέρ Ρίτσαρντ Μπράνσκον, Φίλιπ Στάρκ, Μπόνο κ.α. Τα τελευταία χρόνια η ατζέντα της διοργάνωσης περιλαμβάνει ένα διεθνές συνέδριο (TED Global), ομιλίες (TED Talks), αλλά και το βραβείο TED Prize (για περισσότερες πληροφορίες https://2010.tedxathens.com/)

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας