Η δισκογραφία των τραγουδιών του Στέλιου Καζαντζίδη : ευρετήριο όλων των τραγουδιών του από LP & CD : αλφαβητικοί κατάλογοι τίτλων & πρώτων στίχων

ππ

Από τις εκδόσεις ASANTE, κυκλοφόρησε το βιβλίο του Παναγιώτη Χατζηαντώνογλου «Η δισκογραφία των τραγουδιών του Στέλιου Καζαντζίδη» (Ευρετήριο όλων των τραγουδιών του από LP και CD – Αλφαβητικοί κατάλογοι τίτλων και πρώτων στίχων).
Πρόκειται για βιβλίο ειδικού ενδιαφέροντος και γράφτηκε για να χρησιμοποιηθεί ως «εργαλείο δουλειάς» από αυτούς που ασχολούνται με την έρευνα και την καταγραφή του λαϊκού τραγουδιού. Ιδιαίτερα θα χρησιμεύσει σε όσους αναζητούν τα τραγούδια του Στέλιου Καζαντζίδη και δεν γνωρίζουν σε ποιον δίσκο μακράς διάρκειας ή ψηφιακό δίσκο υπάρχουν.
Το ευρετήριο λειτουργεί ως οδηγός και δείχνει τον δρόμο που χρειάζεται να ακολουθήσει ο ερευνητής για τον εντοπισμό των τραγουδιών που αναζητά.
Ξεκαθαρίζει ακόμη, τη θολή ατμόσφαιρα που επικρατεί γύρω από τον αριθμό των τραγουδιών που ερμήνευσε ή συμμετείχε στην ερμηνεία τους.
Αποτελεί μια σημαντική προσφορά σε όσους ασχολούνται με την επιλογή τραγουδιών, τους μελετητές της λαϊκής μουσικής, αλλά και στους πολυπληθείς φίλους του Στέλιου Καζαντζίδη, του συγκλονιστικότερου τραγουδιστή της μεταπολεμικής Ελλάδας.

Η δισκογραφία των τραγουδιών του Στέλιου Καζαντζίδη : ευρετήριο όλων των τραγουδιών του από LP & CD : αλφαβητικοί κατάλογοι τίτλων & πρώτων στίχων / Παναγιώτη Χατζηαντώνογλου.  Αθήνα : Asante,   2009.  283σ.  : εικ. ;  24εκ.

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας