Η Νύχτα στη Βιβλιοθήκη ήταν μαγική

Πλήθος εκδηλώσεων έγιναν στη Βιβλιοθήκη όλη την ημέρα της Τετάρτης 27 Αυγούστου, με μεγάλη συμμετοχή του κόσμου. Οι πόρτες της Βιβλιοθήκης ήταν ανοιχτές για τους φίλους της από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το βράδυ(!) και μαζί με το βασικό δανειστικό της έργο, τελέστηκαν ολημερίς διάφορες εκδηλώσεις κάνοντας πράγματι τη νύχτα και τη μέρα στη Βιβλιοθήκη μαγική.

Παιδιά χρησιμοποίησαν νέες τεχνολογίες το πρωί και το βράδυ είδαν την ταινία που δημιουργήθηκε από το υλικό του εργαστηρίου τους, άλλα έκαναν φαναράκια και ζωγράφισαν μπλουζάκια με θέμα το καρπούζι, που έχοντας την τιμητική του τη μέρα αυτή ως κυρίαρχου φρούτου του καλοκαιριού προσφερόταν συνεχώς στον κόσμο, και άλλα παιδιά είδαν και εφάρμοσαν την τεχνική των κινέζικων σκιών και συμμετείχαν σε αναγνώσεις βιβλίων με φακούς στο σκοτάδι. Στην ανάγνωση βιβλίων υπό συσκότιση επιδόθηκαν μυσταγωγικά και οι ενήλικες, ενώ έξω από το χώρο της Βιβλιοθήκης μετά τις 11 το βράδυ, νέοι διασκέδασαν ακούγοντας μουσική από DJ και μαθητικό συγκρότημα. Επίσης ξεχωριστή ήταν και η εκδήλωση της αφήγησης παραμυθιού με τη συνοδεία ζωντανής μουσικής και η προβολή της διασκεδαστικής ταινίας του Δ. Αβδελιώτη Αθέμιτος Συναγωνισμός, αλλά και ταινιών με ψηφιακές διηγήσεις της ομάδας «Untold Stories».

Με τη «Μαγική νύχτα της Βιβλιοθήκης» ολοκληρώθηκε με επιτυχία το καλοκαιρινό πρόγραμμα προώθησης της φιλαναγνωσίας και της δημιουργικής έκφρασης «Πάμε διακοπές με τους αναγνώστες», που διοργάνωσε η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ημαθίας.

[tags]Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας[/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας