Μάρτιος, μήνας μεταμορφώσεων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη!

Το μαγικό ραβδάκι που μεταμόρφωσε τη Βιβλιοθήκη μας σε χώρο ονείρου, χαράς και δημιουργίας φιλοδοξεί να συνεχίσει να προσφέρει έμπνευση για μικρά θαύματα, σε ένα μήνα ιδανικό για μεταμορφώσεις, καθώς κατά τη διάρκειά του γιορτάζουμε την Αποκριά, αλλά και την παγκόσμια ημέρα θεάτρου. Με τη Mουσειοπαιδαγωγό Ανθή Χρυσοπούλου.

Δευτέρα 4 Μαρτίου & Δευτέρα 11 Μαρτίου, 5.30-7.30 το απόγευμα
Μαθήματα πλεκτικής : φτιάχνουμε ένα μπολερό… Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν μαζί τους 2 κούκλες μαλλάκι γουνάκι ή αμπιγιέ και βελόνες Νο 8-10. Το εργαστήριο θα ολοκληρωθεί σε 2 συναντήσεις. Με την κ. Κατίνα Τσολάκου. Για ενήλικες. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης. Η δράση δεν απευθύνεται σε αρχάριους.

Τετάρτη 6 Μαρτίου, 5.00 – 7.00 το απόγευμα
Μεταμορφώνομαι σε έργο τέχνης! Σπουδαίοι ζωγράφοι όπως ο Μιρό, ο Κλε κι ο Πικάσο μας δίνουν την έμπνευση για να μεταμορφωθούμε οι ίδιοι σε ένα μοναδικό έργο τέχνης. Για παιδιά από 5 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 9 Μαρτίου, 10.30-11.30 το πρωί
Χαρταετοί μέσα στη Βιβλιοθήκη. Οι χαρταετοί αυτής της κατασκευής, δεν θα μπορέσουν να πετάξουν την Καθαρή Δευτέρα, αλλά μπορούν να σας συντροφεύουν σε παιχνίδια ή στον τοίχο του δωματίου σας πολλές μέρες το χρόνο! Για παιδιά 8-14 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 11 Μαρτίου, 5.00 – 7.00 το απόγευμα
Παραμυθένιες μεταμορφώσεις! Οι ήρωες των αγαπημένων μας ιστοριών ζωντανεύουν στα πρόσωπά μας. Ελάτε να βαφτούμε παίρνοντας έμπνευση από τον Έλμερ, τον Τριγωνοψαρούλη, την Πίπη Φακιδομύτη. Για παιδιά από 4 ετών με τους συνοδούς τους. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 13 Μαρτίου, 5.30 – 6.30 το απόγευμα
Κουτάλες & σπάτουλες… μεταμορφωθείτε και καρναβαλιστείτε! Φέρτε μαζί σας μία ξύλινη κουτάλα ή σπάτουλα για να τις μεταμορφώσουμε σε καρναβαλάκια. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 8-10 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 20 Μαρτίου, 4.30-5.30 το απόγευμα
Σαμ Σαμ όχι άλλα φιλιά! Ο φόβος της μεταμόρφωσης από ένα φιλί. Ανάγνωση ιστορίας για παιδιά 5-7 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 20 Μαρτίου, 5.30 – 7.30 το απόγευμα
Μοιράζομαι τα χόμπυ μου – Διακοσμητικές & άλλες βελονιές. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν βασικές γνώσεις ραψίματος και να φέρουν μαζί τους κλωστές κεντήματος (μουλινέδες, βαμβακάκια, ψαλιδάκι). Με την κ. Περσεφόνη Κουλακιώτου. Για ενήλικες. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 20 & Πέμπτη 21 Μαρτίου
Λίγες λέξεις και μια ρίμα γίνονται σε μια στιγμή ένα ποίημα!
Με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ποίησης ελάτε να φτιάξουμε ποιήματα παίζοντας στο μαγνητικό πίνακα της Παιδικής Γωνιάς όλη τη μέρα. Ανοιχτή δράση – Ελεύθερη Συμμετοχή.

Τετάρτη 27 Μαρτίου, 4.30 – 5.30 το απόγευμα
Η Τίγρη της Έμιλυ! Πώς ο θυμός μπορεί να μας μεταμορφώσει… Ανάγνωση ιστορίας για παιδιά 4-7 ετών. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 27 Μαρτίου, 6.00 – 8.00 το απόγευμα
Μοιράζομαι τα χόμπυ μου – Κοσμήματα με τεχνητό πηλό. Οι συμμετέχοντες για δική τους ευκολία καλό είναι να έχουν μαζί τους ένα αλουμινένιο ή ανοξείδωτο ταψάκι κανονικό ή μιας χρήσης μικρών διαστάσεων. Με την κ. Θεοδούλα Γκανίδου. Για ενήλικες. Με Προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 30 Μαρτίου, 11.00-12.30 το πρωί
Να μουνα πουλί να πέταγα…! Με αφορμή τις Όρνιθες του Αριστοφάνη – διασκευή Σοφία Ζαραμπούκα και την Παγκόσμια ημέρα Θεάτρου (27 Μαρτίου), η ομορφιά, η ξεγνοιασιά και η ελευθερία των μικρών αυτών πλασμάτων μας εμπνέει για δημιουργία και παιχνίδι. Για παιδιά από 7 ετών. Με Προεγγραφή. Στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης.

Τέλος, συνεχίζουμε να δεχόμαστε τις προτάσεις σας για τους κύκλους συναντήσεων
«μοιράζομαι τα χόμπυ μου κι ό,τι αγαπώ» και «επαγγελματίες της πόλης μου».

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494

Το πρόγραμμα δημιουργικών δραστηριοτήτων υλοποιείται με Δωρεά του
Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (www.snf.org)

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2013
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας