Μέσα και έξω από τις ιστορίες, διαδυκτιακό «εργαστήριο δημιουργικής γραφής»

Το καλοκαίρι του 2011 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας διοργανώθηκε από το Bookbook.gr, διαδικτυακό «εργαστήρι δημιουργικής γραφής» στο πλαίσιο της Καμπάνιας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που πραγματοποιήθηκε με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος .

Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, κάθε 12 ώρες, δημοσιευόταν στο Bookbook.gr μια εικόνα και τα παιδιά από τη Βέροια που είχαν δηλώσει συμμετοχή στο εργαστήριο, μπορούσαν από τη βιβλιοθήκη ή από το σπίτι τους να συμπληρώνουν την ιστορία τους με οδηγό τις εικόνες που τους προτείναμε για να την εικονογραφήσουν.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε 12 από αυτές τις ιστορίες που έγραψαν τα παιδιά, που αν και στην αρχή ήταν διστακτικά και αμήχανα, σιγά-σιγά έγιναν όλο και πιο δημιουργικά και εφευρετικά στη σύνθεση των ιστοριών τους. Το εξαιρετικό σ’ αυτές τις ιστορίες είναι πως τα παιδιά δεν περιορίστηκαν να περιγράψουν την εικόνα που κάθε φορά τους προτείναμε αλλά επινόησαν για κάθε μία από αυτές μια πλοκή και συνέθεσαν μια ιστορία.

Στη Βιβλιοθήκη οι υπολογιστές όλο το καλοκαίρι χρησιμοποιούνταν όλο και λιγότερο για παιχνίδια και μπορούσες να δεις και το πρωί και το απόγευμα παιδιά καθισμένα δίπλα-δίπλα να γράφει το καθένα την ιστορία του.

Με δημιουργικές προτάσεις και ευφάνταστη καθοδήγηση τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιούν τη νέα τεχνολογία, να εκφράζονται και να γράφουν με τρόπους καινοτόμους και αντισυμβατικούς.

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας