Μαμά φοβάμαι…Κι εγώ παιδί μου

Η ψυχολόγος Σοφία Ανδρεοπούλου μέσα από το βιβλίο «Μαμά φοβάμαι..και εγώ παιδί μου», που κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Διόπτρα, δίνει χρήσιμες συμβουλές για τους γονείς που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν σε βάθος τόσο τους φόβους των παιδιών τους όσο και τους δικούς τους, αλλά και τους δείχνει το δρόμο για τη σωστή διαχείριση και αντιμετώπιση.Αναμφίβολα, ο καλύτερος τρόπος για να αντιδράσει κανείς στους κινδύνους και να αξιοποιήσει τους φόβους του είναι να τους δει ενεργητικά. Να σηκωθεί από την πολυθρόνα του, να πάρει τα πράγματα στα χέρια του – να πει: «Θα το παλέψω».

«Όλοι οι ενήλικες παλεύουν με τους φόβους τους. Αλλά οι γονείς παλεύουν επίσης και με τους φόβους των παιδιών τους – και με τους πραγματικούς κινδύνους που υπάρχουν ανεξάρτητα και πέρα από τους φόβους. Δεν πιστεύω πως υπάρχει γονιός που να μην έχει αναρωτηθεί με αγωνία: «Πώς μπορώ να βοηθήσω το παιδί μου να χειριστεί τους φόβους του; Και πώς μπορώ να το προστατέψω από τους κινδύνους;»»

Σας προτείνουμε να το διαβάσετε δημιουργικά, υπογραμμίζοντας ό,τι σας κάνει εντύπωση και αναζητώντας λύσεις σε αυτά που σας απασχολούν…

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα
Η Σοφία Ανδρεοπούλου έχει σπουδάσει Ψυχολογία και Αγγλική Φιλολογία, και έχει εκπαιδευτεί στη Συστημική Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία. ‘Έχει δουλέψει ως καθηγήτρια αγγλικών, μεταφράστρια, και ερευνήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Τα τελευταία δώδεκα χρόνια εργάζεται ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπεύτρια με άτομα, ζευγάρια και οικογένειες που θέλουν να βελτιώσουν τη ζωή τους. Είναι παντρεμένη εδώ και αναρίθμητα χρόνια και έχει ένα γιό δέκα χρόνων.

Ενα απόσπασμα του βιβλίου

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας