ΝΕΡΟ – Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Steve Meyerowitz
Νερό η απόλυτη θεραπεία Εκδ. Θέσις

Το νερό είναι το υλικό της ζωής και το πιο κυρίαρχο στοιχείο στον πλανήτη μας. Είναι τόσο σημαντικό, ώστε η παρουσία του πάνω σε κάποιον άλλο πλανήτη αποτελεί το πιο συναρπαστικό στοιχείο για τους επιστήμονες στην αναζήτησή τους για ύπαρξη ζωής εκτός της γης. Κι όμως, θεωρούμε το νερό πάνω στον πλανήτη μας κάτι δεδομένο και παραβλέπουμε τον ουσιαστικό του ρόλο στην υγεία μας. Αυτή η απλή ένωση τριών ατόμων συνιστά το 67% του σωματικού μας βάρους. Πτώση κατά 2% επιφέρει κόπωση. Πτώση κατά 10% προκαλεί σημαντικά προβλήματα, ενώ μεγαλύτερες απώλειες μπορούν να αποβούν μοιραίες. Η καλή ενυδάτωση προστατεύει τα οστά και τις αρθρώσεις, συντελεί στη μεταφορά θρεπτικών ουσιών, αποβάλλει τις τοξίνες , ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματος και ενισχύει τις φυσικές διαδικασίες ίασης του σώματος.
Δεν είναι τυχαίο ότι  η “πηγή της νεότητας” ξεχείλιζε από νερό. Σύμφωνα με το θρύλο η πηγή νεότητας βρίσκεται στις Μπαχάμες, σε κάποιο  από τα νησιά αυτού του συμπλέγματος. Αυτή την πηγή αναζήτησε με πάθος ο Ponce de Leon (Ισπανός εξερευνητής και πρώτος κυβερνήτης του Puerto Rico). Όποιος έπινε από τα ιαματικά της νερά εμφανιζόταν αναζωογονημένος.

Το βιβλίο αυτό μας ενθαρρύνει να πίνουμε πολύ νερό και μας βοηθά να επιλέξουμε το νερό που είναι κατάλληλο για μας. Εμφιαλωμένο νερό, νερό από γεώτρηση, φιλτραρισμένο νερό, αποσταγμένο νερό, νερό από αντίστροφη ώσμωση κλπ.. και ας προσπαθήσουμε να θυμόμαστε πάντα ότι πολλές φορές η πείνα είναι μεταμφιεσμένη δίψα….

[tags]Βέροια, Βιβλιοθήκη Βέροιας, νερό, υγεία, ανθρώπινο σώμα [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας