Ο κήπος των συναισθημάτων

κκκΤα συναισθήματά μας μοιάζουν με έναν κήπο.

Όπως τα λουλούδια του κήπου έτσι και τα συναισθήματά μας χρειάζονται φροντίδα και αγάπη. Ο κήπος των συναισθημάτων μας είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος και η προσεκτική καλλιέργειά του είναι ένα γοητευτικό ταξίδι στον εσωτερικό κόσμο του καθενός μας.

Το βιβλίο “Ο κήπος των συναισθημάτων. 10 θεματικές προσεγγίσεις για το νηπιαγωγείο” προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο θεματικών προσεγγίσεων για τη συναισθηματική αγωγή των μικρών παιδιών στο πλαίσιο του ΔΕΠΠΣ για το νηπιαγωγείο και των προγραμμάτων καινοτόμων δράσεων, όπως η Αγωγή Υγείας. Στις προτεινόμενες θεματικές προσεγγίσεις παρουσιάζονται θέματα όπως: τα συναισθήματα, η αυτοεκτίμηση, η διαφορετικότητα, η αγάπη, η φιλία, η χαρά και η λύπη, ο φόβος και το άγχος, ο θυμός, οι συγκρούσεις, η απώλεια και η θλίψη.

Μέσα από ποικίλες διαθεματικές βιωματικές δραστηριότητες, ενδεικτική βιβλιογραφία παιδικών βιβλίων, προτάσεις για τη συνεργασία με την οικογένεια, πλήθος διαδικτυακών τόπων και έργων τέχνης, συνοδευτικά φύλλα εργασίας, παράρτημα με υποστηρικτικό υλικό και ένα εκπαιδευτικό CD-ROM το συγκεκριμένο βιβλίο επιδιώκει να συμβάλει στην ολοκληρωμένη συναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών προσχολικής ηλικίας.

Ο κήπος των συναισθημάτων : 10 θεματικές προσεγγίσεις για το νηπιαγωγείο / Νίκη Κάντζου, Ρένα Δαμηλάκη, Ζέτα Λαμπρινέα.  Αθήνα : Δίπτυχο, 2009.  206σ. : εικ. ; 28εκ. + 1 cd-rom 

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας