Ο Φεβρουάριος για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας!

Ο Φεβρουάριος, μήνας Αποκριάς, μας εμπνέει για ποικίλες μεταμορφώσεις και ταξίδια σε κόσμους μαγικούς κι ονειρεμένους… Ελάτε στην παρέα μας, μικροί και μεγάλοι, να διαβάσουμε βιβλία, να μασκαρευτούμε, να ζωγραφίσουμε, να παίξουμε, να κάνουμε κατασκευές και να μαγειρέψουμε αλμυρές και γλυκές λιχουδιές…

 

Εγγραφές από Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, 11:30 – 12:30 το πρωί
«Ο κύριος Χρόνος και οι φίλοι του» – Παρουσίαση βιβλίου για παιδιά Καλωσορίζουμε την Άνοιξη μέσα από το πιο ανατρεπτικό μουσικό καλαντάρι! Ελάτε να γνωρίσετε το παιδικό μουσικό παραμύθι του Αλέξη Γούδα ”Ο κύριος Χρόνος και οι φίλοι του – Μουσικό Παιδικό Καλαντάρι”  που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Printzone.

Ελάτε να αφηγηθούμε , να τραγουδήσουμε και να ακούσουμε από κοντά τις ιστορίες για τον κύριο Χρόνο και τους φίλους του, τους μήνες! Να μάθουμε για τα συναρπαστικά τους ταξίδια μέσα στο μαγικό λεωφορείο, τις ατέλειωτες περιπέτειές τους μέσα στον κύκλο της ζωής και γιατί άραγε κανείς δε μπορεί να δει τον κύριο Χρόνο ; Τι δουλειά κάνει στα αλήθεια και τι συνέβη στη γειτονιά της Άνοιξης με τον πονηρό Μάρτη ;

Η εκδήλωση απευθύνεται σε γονείς και παιδιά ηλικίας 3-8 ετών και περιλαμβάνει:

  • Αφήγηση του παραμυθιού από τον συγγραφέα (Μήνας Μάρτης)
  • Ζωντανή μουσική με τραγούδι
  • Μικρή θεατρική προσαρμογή με τους αληθινούς χαρακτήρες του έργου
  • Διαδραστικό παιχνίδι
  • Ανοιξιάτικες εκπλήξεις (δώρα, αυτοκόλλητα, selfie με τον κύριο Χρόνο!)
  • Προσαρμογή της αίθουσας με σκηνογραφία, ηχητικά εφέ και έκθεση με μεγάλες εικόνες από το παραμύθι.

Ελεύθερη είσοδος. Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης στο 2ο όροφο.

 

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, 5.00-6.00 το απόγευμα
«Πιτσάκια με φατσούλες και γλυκά τρουφάκια».  Φτιάχνουμε εύκολα, γρήγορα και αστεία ατομικά  πιτσάκια και για να γλυκαθούμε πολύχρωμα γλυκά τρουφάκια. Με το σεφ Γιώργο Μεταξά και τη ζαχαροπλάστη Εύη Μποζίνη. Για παιδιά 6-8 ετών. Με προεγγραφή. Στο χώρο σεμιναρίων μαγειρικής της Βιβλιοθήκης στο 2ο όροφο.

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου, 6.00 – 7.00 το απόγευμα
«Πού είναι η μύτη μου;».  Διαβάζουμε το βιβλίο «Έχασα τη μύτη μου και ψάχνω να τη βρω» της Άννης Θεοχάρη και αναζητάμε κρυμμένα μηνύματα και στοιχεία που βρίσκονται σε σκηνικά της ιστορίας μας… Παιχνίδια αναζήτησης στους χώρους της Βιβλιοθήκης με στοιχεία δραματοποίησης. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου, 4.00 – 5.00 το απόγευμα
«Πώς να κρύψεις ένα λιοντάρι από τη γιαγιά;».  Θα καταφέρει άραγε η μικρή Έλλη να κρύψει το λιοντάρι που ζει στο σπίτι της, από τη γιαγιά που έρχεται να την επισκεφθεί; Την απορία μας θα λύσουμε, διαβάζοντας το ομώνυμο βιβλίο της Helen Stephens. Ακολουθεί δραστηριότητα! Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Σάββατο 17 Φεβρουαρίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Οι μάσκες των καλλιτεχνών». Εμπνεόμαστε από μάσκες μεγάλων καλλιτεχνών σαν τον Πάμπλο Πικάσο, τον Πωλ Κλε, τον Αντρέ Ντεραίν, γινόμαστε κι εμείς καλλιτέχνες και δημιουργούμε τις δικές μας μάσκες! Για παιδιά 8–12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, 5.00-6.00 το απόγευμα
«Σαλιγκαροπιτάκια με ταχίνι». Ελάτε να φτιάξουμε μαζί νόστιμα και υγιεινά σαλιγκαροπιτάκια με ταχίνι. Με το σεφ Γιώργο Μεταξά και τη ζαχαροπλάστη Εύη Μποζίνη. Για παιδιά 6-8 ετών. Με προεγγραφή. Στο χώρο σεμιναρίων μαγειρικής της Βιβλιοθήκης στο 2ο όροφο. 

 

Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε ένα εργαστήριο.
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, www.libver.gr

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 1 Φεβρουαρίου 2018
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας