Πάσχα στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Η Βιβλιοθήκη μας προετοιμάζεται για τον ερχομό του Πάσχα και της άνοιξης. Δραστηριότητες για παιδιά και ενήλικες, βιβλία, παραμύθια, χειροτεχνίες, ζωγραφική, ρομποτική, τρισδιάστατες εκτυπώσεις, πηλοκατασκευές, μαγειρική. Δηλώστε συμμετοχή τώρα, ελάτε με τους γονείς και τους φίλους σας.

Δράσεις για Παιδιά
Εγγραφές από Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

Τετάρτη  5 Απριλίου, 4.30-5.30 το απόγευμα
«Ήρθε ο Λάζαρος ήρθαν τα Βάγια…». Γνωρίζουμε την ιστορία του Λαζάρου  και αναβιώνουμε το έθιμο με τα λαζαράκια. Ζυμώνουμε, πλάθουμε, στολίζουμε και ψήνουμε τα δικά μας λαζαράκια. Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στο χώρο σεμιναρίων μαγειρικής της Βιβλιοθήκης στο 2ο όροφο. 

Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Πασχαλινές λαμπάδες». Στολίζουμε με φαντασία  τις πασχαλινές μας λαμπάδες . (Το κάθε παιδί θα πρέπει να έχει μαζί του μια πλακέ άσπρη λαμπάδα). Με την Βασιλική Σιδηροπούλου –Καραμήτσου. Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Μεγάλη Δευτέρα 10 Απριλίου, 4.30-5.30 το απόγευμα
«Η Ανάσταση του Χριστού». Μέσα από το ομώνυμο βιβλίο του Φίλιππου Μανδηλαρά  γνωρίζουμε τα πάθη και την Ανάσταση του Χριστού δημιουργώντας τη χρονογραμμή της Μεγάλης εβδομάδας. Για παιδιά 5-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Μεγάλη Τρίτη  11 Απριλίου , 10.00-11.00 το πρωί
«Αυγά με κλωστές». Δημιουργούμε διακοσμητικά αβγουλάκια με τη μέθοδο της κλωστής για να στολίσουμε το πασχαλινό μας καλαθάκι (το κάθε παιδί πρέπει να φέρει μαζί του έναν μουλινέ σε χρώμα της αρεσκείας του). Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Μεγάλη Τετάρτη  12 Απριλίου, 10.00-11.30 το πρωί
«Αυγά με πηλό». Διαβάζουμε το βιβλίο «Το πασχαλινό αυγό» του Jan Brett και στη συνέχεια κατασκευάζουμε και ζωγραφίζουμε πασχαλινά αυγά. Για παιδιά 4-6 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 19 Απριλίου,  10.00-11.30 το πρωί
«Ανοιξιάτικο τοπίο». Τα παιδιά εμπνέονται από παιδικά ποιήματα και στήνουν ένα ανοιξιάτικο σκηνικό για να «παίξουν» τους ήρωες τους. Μυθοπλασία, ζωγραφική, αυτοσχέδιο θέατρο.  Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 20 Απριλίου, 10.00–11.30 το πρωί
Robotics Day. Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo) – (μία συνάντηση). Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Για παιδιά 6-8 ετών που πρώτη φορά θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο. Με προεγγραφή.  Στο Maker Space στον 1ο όροφο.  

Παρασκευή  21 Απριλίου, 10.00–11.30 το πρωί
Robotics Day. Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo) – (μία συνάντηση). Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής.  Για παιδιά 9-11 ετών που πρώτη φορά θα παρακολουθήσουν το εργαστήριο. Με προεγγραφή.  Στο Maker Space στον 1ο όροφο.  

Παρασκευή 21 Απριλίου, 12.00–13.30 το πρωί
«3D Εκτύπωση: Η νέα τεχνολογική επανάσταση!».  Ελάτε να ανακαλύψετε το μαγικό κόσμο της τρισδιάστατης εκτύπωσης και να δείτε αντικείμενα να σχεδιάζονται και να κατασκευάζονται μπροστά στα μάτια σας! Γνωριμία με τον τρισδιάστατο εκτυπωτή της Βιβλιοθήκης μας. Για παιδιά 12-15 ετών. Με προεγγραφή. Στο Maker Space στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης.

 Σάββατο 29 Απριλίου, 10.00-11.30 το πρωί
«Πρόγευμα στη χλόη». Με αφορμή τον πίνακα του Σπύρου Βασιλείου στήνουμε ένα πρωτομαγιάτικο  πικνίκ στην αυλή της Βιβλιοθήκης. Γνωριμία με το ζωγράφο και το έργο του και ζωγραφική. (Το κάθε παιδί πρέπει να φέρει το δικό του σνακ). Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 Δράσεις για Ενήλικες
Εγγραφές από Δευτέρα 3 Απριλίου 2017

 

Πέμπτη 6 Απριλίου, 11.00–12.00 το πρωί
«Λαμπάδες ντεκουπάζ». Διακοσμούμε τις δικές μας λαμπάδες  αλλά και αυτές για τα βαφτιστήρια μας, με την τεχνική του Decoupage. (Φέρτε μαζί σας μία πλακέ άσπρη λαμπάδα). Με την  Κική Αγγελίνα. Για ενήλικες. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τα παιδιά και οι ενήλικες μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή
σε ένα εργαστήριο  και σε ένα ως επιλαχόντες.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να
ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές
δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή
στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, www.libver.gr

 

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 30 Μαρτίου 2017
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας