Παρουσίαση παιδικού βιβλίου και θεατρικό παιχνίδι για παιδιά στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

To Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου στις 11.00 το πρωί οι Εκδόσεις «Διάπλους» και η συγγραφέας Γεωργία Λάττα θα παρουσιάσουν το παιδικό βιβλίο «Θέλω να με αγαπήσουν κι άλλοι».

“Ο Μπόι κι η Τζόι, δυο παιδιά με ασυνήθιστη εμφάνιση, αποφασίζουν να εγκαταλείψουν τους πλανήτες τους και ν’ αναζητήσουν την τύχη τους σ’ έναν καινούριο τόπο. Ο Μπόι επειδή δεν αντέχει τη δυσφορία των άλλων γύρω του, ενώ η Τζόι, καλά προστατευμένη από την αγάπη των γονιών της, φιλοδοξεί να γίνει βασίλισσα. Προσγειώνονται στον πλανήτη Γη και τότε ξεκινούν οι περιπέτειές τους.
Άλλοι θα τους αντιμετωπίσουν μ’ αποστροφή, με φόβο ή με οίκτο, κάποιοι θα γελάσουν μαζί τους, ορισμένοι θα θελήσουν να τους εκμεταλλευτούν.
Εκείνοι όμως έχουν αποδεχτεί τον εαυτό τους. Προσπερνώντας την απόρριψη, κατορθώνουν να επιβάλλουν την ιδιαιτερότητά τους, να εντυπωσιάσουν μ’ όσα είναι ικανοί να κάνουν και να βρουν έτσι μια θέση στον κόσμο. Παράλληλα, συνεχίζουν πάντα να ονειρεύονται!…».

Μια ιστορία που ευαισθητοποιεί τα παιδιά σχετικά με το θέμα της διαφορετικότητας και της αποδοχής του εαυτού. Συνοδεύεται από πλούσιες ιδέες για δραστηριότητες από το παιδί, τον γονέα, τον εκπαιδευτικό.

Στην παρουσίαση θα συμμετέχει ο θεατρικός εμψυχωτής και νηπιαγωγός Γιάννης Θεοδώρου, ο οποίος θα κάνει θεατρικό παιχνίδι και θα παίξει με τα παιδιά. Πολλές εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους… Ελεύθερη Είσοδος. Στο 2ο όροφο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Βέροιας.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 9 Σεπτεμβρίου 2014
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας