ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ «Ο ΔΥΣΛ3ΚΤΙΚΟΣ ΜΑΘΗΤΗΣ» ΤΟΥ κ. ΔΙΟΝΥΣΗ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, Ο Σύλλογος Δασκάλων-Νηπιαγωγών και Ειδικοτήτων Ημαθίας και Οι Eκδόσεις Φυλάτος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του Διονύση Διαμαντόπουλου με τίτλο

«Ο δυσλ3κτικός μαθητής : θεωρητική προσέγγιση και παιδαγωγική αντιμετώπιση»

Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2014 στις 7 το απόγευμα

στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:

ο Δρ. Φώτης Κουτσουπιάς, Σχολικός Σύμβουλος,

η Δρ. Ειρήνη Αναγνώστου, Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Ημαθίας και ο συγγραφέας

 Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και γονείς και αναφέρεται στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δυσλεκτικός μαθητής στο σχολείο προσεγγίζοντας το ζήτημα της δυσλεξίας κατά τρόπο σφαιρικό. Συγκεκριμένα, στις 350 σελίδες του, περιγράφεται η συμπτωματολογία του δυσλεκτικού μαθητή και αναφέρονται οι σημαντικότερες θεωρίες σχετικά με την αιτιολογία του φαινομένου. Επίσης, παρουσιάζονται οι τρόποι διαγνωστικής προσέγγισης, καθώς και οι σύγχρονες μέθοδοι και πρακτικές αντιμετώπισης του προβλήματος με παράθεση ενδεικτικών ασκήσεων που δοκιμάστηκαν στην πράξη και προσέφεραν σημαντικά αποτελέσματα.

Βασικός στόχος του βιβλίου είναι, σύμφωνα με τον συγγραφέα, η υποστήριξη των εκπαιδευτικών και των γονέων στον καθημερινό τους αγώνα, όχι μόνο για την υπέρβαση των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι δυσλεκτικοί μαθητές, αλλά και για την ανάδειξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων που κατά κανόνα τα παιδιά αυτά διαθέτουν.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ δρ Φώτης Κουτσουπιάς, η Προϊσταμένη του ΚΕΔΔΥ Ημαθίας δρ Ειρήνη Αναγνώστου και ο ίδιος ο συγγραφέας.

Λίγα λόγια για το συγγραφέα

Ο κ. Διονύσης Διαμαντόπουλος γεννήθηκε στη Μελίκη Ημαθίας. Σπούδασε Παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Λάρισας και στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ. Συνέχισε τις σπουδές του και μετεκπαιδεύτηκε στη Γενική Αγωγή στο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης του ΑΠΘ, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ και μεταπτυχιακός διπλωματούχος Παιδαγωγικών (MSc). Επίσης, επιμορφώθηκε στη διάγνωση και αντιμετώπιση της δυσλεξίας στο Πανεπιστήμιο του Reading της Αγγλίας (School of Education).

Από την αρχή της εκπαιδευτικής του σταδιοδρομίας ασχολείται ενεργά με το ζήτημα των μαθησιακών δυσκολιών συμμετέχοντας σε έρευνες της Ελληνικής Εταιρίας Δυσλεξίας και αρθρογραφώντας σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, ενώ παρουσίασε σειρά σχετικών εισηγήσεων σε επιμορφωτικές ημερίδες εκπαιδευτικών. Υπηρέτησε ως εκπαιδευτικός σε δομές της Γενικής και Ειδικής Αγωγής, ενώ από το 2010 έως και σήμερα υπηρετεί ως Διευθυντής της Α/θμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας.

Στο συγγραφικό έργο του κ. Διαμαντόπουλου περιλαμβάνεται και το βιβλίο με τίτλο “Το παιχνίδι. Ιστορική εξέλιξη-Ερμηνευτικές θεωρίες-Ψυχοπαιδαγωγικές επιδράσεις” το οποίο εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το 2009 από τις εκδόσεις “Πουρναρά”.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 20 Οκτωβρίου 2014
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας