“Περιπέτειες από σημείο σε σημείο” | Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Στην φετινή Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας με θέμα “Περιπέτειες από σημείο σε σημείο”,  περισσότερες από 150 Δημόσιες και Δημοτικές βιβλιοθήκες σε όλη τη χώρα ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν πάνω από 3.000 δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά.

Από τις 16 Ιουνίου έως τις 8 Σεπτεμβρίου 2017, το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών προσκαλεί γονείς και παιδιά σε ένα πανελλήνιο παιχνίδι σύνθεσης γύρω από διαφορετικά σημεία: σημεία εκκίνησης, σημεία στίξης, σημεία καμπής, σημεία ισορροπίας, σημεία των καιρών, σημεία του ορίζοντα, σημεία και τέρατα!

Οι βιβλιοθήκες αποτελούν σημεία γύρω από τα οποία πλέκονται ιστορίες, μεγαλώνουν παιδιά, γεννιούνται δυνατότητες, χτίζονται κοινότητες. Είναι σημεία συνάντησης. Τα σημεία των βιβλιοθηκών συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργούν δίκτυα. Το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών στα δύο χρόνια λειτουργίας του έχει αναλάβει πανελλήνιες δράσεις, αναδεικνύοντας τις βιβλιοθήκες – μέλη του ως κέντρα της κάθε κοινότητας. Συντονιστής και κομβικό σημείο του ΔΕΒ είναι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, η οποία το 2017 διανύει μία απόσταση τόσο γεωγραφική όσο και συμβολική, από ένα σημείο σε ένα άλλο, από το εμβληματικό Βαλλιάνειο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2017 διοργανώνεται από την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και υλοποιείται χάρη στη συνεργασία εκατοντάδων βιβλιοθηκονόμων, εκπαιδευτικών και εθελοντών σε όλη την Ελλάδα.

Σας περιμένουμε στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας για ένα δημιουργικό καλοκαίρι.

 

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017
Εγγραφές από Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

 

Τρίτη 1 Αυγούστου,  10.00-11.00 το πρωί
«Σημείο ισορροπίας».  Πειραματιζόμαστε με διάφορες μορφές ισορροπίας με το σώμα μας και  φτιάχνουμε κατασκευές που καταφέρνουν να ισορροπούν. Για παιδιά 6-7 ετών. Με προεγγραφή. Στην αυλή της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 2 Αυγούστου,  10.00-11.00 το πρωί
«Από γράμμα σε γράμμα βρες τις λέξεις».  Τα γράμματα από τα ονόματα ηρώων και γνωστών φράσεων από βιβλία παίζουν κυνηγητό σε μια κόλλα χαρτί. Πιάσε τα και δέσε τα για να βρεις το νόημά τους. Με την Έλενα Αντωνιάδου. Για παιδιά 9-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 3 Αυγούστου,  10.00-11.00 το πρωί
«Twister – ένα παιχνίδι με σημεία».  Μια πρόκληση ισορροπίας και ευλυγισίας με χέρια και πόδια από σημείο σε σημείο. Για παιδιά 6-7 ετών. Με προεγγραφή. Στην αυλή της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 29 Αυγούστου, 10.00-11.00 το πρωί
«Το σημείο πήξης και τήξης».  Οι πάγοι στο Βόρειο και το Νότιο Πόλο. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 30 Αυγούστου, 10.00-11.00 το πρωί
«Σημεία και τέρατα».  Συναντήσεις με τέρατα των παραμυθιών και των μύθων. Με την Έλενα Αντωνιάδου. Για παιδιά 5-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 31 Αυγούστου, 10.00-11.00 το πρωί
«Τα αστέρια, σημεία στον ουρανό».  Κατασκευάζουμε ένα μίνι πλανητάριο μέσα στη βιβλιοθήκη για να μπορούμε να παρατηρούμε τα αστέρια και τους αστερισμούς. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στην αυλή της Βιβλιοθήκης.

 

ΣΕΠΤΕΜΒΙΟΣ 2017
Εγγραφές από Τετάρτη 26 Ιουλίου 2017

 

Τρίτη 5 Σεπτεμβρίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Το σημείο βρασμού».  Ένα εργαστήριο για τον θυμό των παιδιών. Για παιδιά 6-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Όλοι βλέπουμε το ίδιο σημείο».  Μια γάτα περπατάει κάπου στον κόσμο µε τα μουστάκια, τ’ αυτιά και τα πατουσάκια της… Βλέπουμε όμως όλοι την ίδια γάτα; Από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΡΟΣΒΑΣΗ.  Για παιδιά 6-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Γλυκά και αλμυρά σημεία».  Φτιάχνουμε μικρές, στρογγυλές, γλυκές και αλμυρές βούλες για να κεράσουμε τους επισκέπτες της βιβλιοθήκης μας. Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου, 10.00-11.00 το πρωί
«Γιορτή λήξης».  Οι περιπέτειες των σημείων αφηγούνται τις ιστορίες τους στους επισκέπτες της βιβλιοθήκης. Για όλα τα παιδιά. Ελεύθερη συμμετοχή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

 

Τα παιδιά μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή σε δύο εργαστήρια και σε ένα ως επιλαχόντες.
Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
Έλλης 8 ή στο τηλ. 2331024494, www.libver.gr

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 24 Ιουλίου 2017
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας