ΠΛΑΝΗΤΗΣ/ΓΗ: ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

   

Στις σελίδες των λευκωμάτων αυτών παρουσιάζονται οι καλύτερες φωτογραφίες του κόσμου όπου  παρελαύνουν  οι κορυφαίοι και πλέον εμπνευσμένοι φωτογράφοι, αληθινοί καλλιτέχνες. Ο κόσμος που ζούμε αποτυπωμένος σε χιλιάδες κλικ γεμάτα φαντασία, κλεισμένο σε κάδρα ανεπανάληπτων στιγμών και μαγικών εικόνων που μπορούν να μας συντροφεύουν για πάντα στο μικρό -προσωπικό μας πια- ταξίδι στο χρόνο. Οι φωτογράφοι «φυλακίζουν» σε μια μικρή εικόνα την ανίκητη δύναμη της φύσης, αυτή που δεν μετριέται, που ποτέ δεν θα μπορέσουμε να την δαμάσουμε. Επίσης, κάνουν ταξίδι στην άβυσσο, στο απόλυτο σκοτάδι, στο κέντρο της Γης και στο βάθος της θάλασσας. Ταξίδι εκεί που χωρίς ιδιαίτερες ικανότητες και σημαντική βοήθεια από πολυπληθές συνεργείο φωτογραφία δεν βγάζεις! Το φως στην άβυσσο το φέρνεις εσύ και με ειδικές τεχνικές προσπαθείς να ανασύρεις την εικόνα της στην επιφάνεια. Τι άλλο; Γραφικές, ειδυλλιακές εικόνες του πλανήτη μας με παραλίες μοναδικές, νησιά, βουνά, ύφαλους και όχι μόνο.

Μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις – Δείτε μερικές

Αεροφωτογραφία του νησιού Bora-Bora

    Το Giant’s Causeway στη Βόρεια Ιρλανδία .Η παράδοση λέει ότι οι γίγαντες το χρησιμοποιούσαν ως πέρασμα σε άλλη διάσταση.

Το σπήλαιο “Περιστέρι” στα Μέθανα

 Άλογα κάτω από το Βόρειο Σέλας, στο Njadvik της Ισλανδίας

 Μια φωτογραφία που ξυπνά οδυνηρές αναμνήσεις. Η Πελοπόνησος φλέγεται στις 26 Αυγούστου του 2007 και οι πυκνοί καπνοί καταγράφονται από δορυφόρο της NASA

 [tags] Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, Πλανήτης, Γη, Φωτογραφικά Λευκώματα, Φύση, Φωτογραφία [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας