Προφητείες των Μάγια και το ημερολόγιο τους

Πολλά ακούγονται για τις προφητείες και το ημερολόγιο των Μάγια.  Το τι θα γίνει θα γίνει θα το δούμε όλοι στις 13:13 της σημερινής ημέρας.  Το προσωπικό της Βιβλιοθήκης είναι στις θέσεις του και κάνει ότι έκανε κάθε ημέρα.  Στην συλλογή μας μπορείτε να βρείτε βιβλία σχετικά με τους Μάγια ακόμη και για τις προφητείες τους. Ένα από αυτά σας προτείνουμε σε αυτό το άρθρο.

 Οι προφητείες των Μάγια : ανακαλύπτοντας τα μυστικά ενός χαμένου πολιτισμού / Andrian G. Gilbert και Maurice M. Cotterell

 Το ημερολόγιο των Μάγια θεωρείται το ακριβέστερο ημερολόγιο στην ανθρώπινη ιστορία. Στο ημερολόγιό τους καμία ημέρα δεν έμοιαζε με την άλλη. Αντιλαμβάνονταν το χρόνο σαν συναρμοσμένους τροχούς, όπου θεϊκές, ανθρώπινες και φυσικές δυνάμεις εμπλέκονταν σε μια αδιάρρηκτη συμφωνία. Είχαν διάφορα είδη ημερολογίων, ένα εκ των οποίων το Tzolkin, το οποίο αποτελούνταν από 260 ημέρες και δεν ήταν χωρισμένο σε μήνες αλλά σε μια συνεχόμενη ακολουθία ημερών. Αυτό ήταν το μυστηριακό (ιερό) ημερολόγιο, το οποίο χρησιμοποιούσαν οι ιερείς, για να καθορίζουν τις θρησκευτικές τελετές και να κάνουν προφητείες.

 Ξεκίνησαν τη χρονολόγησή τους από το 4 Ahua 8 Cumku, που αντιστοιχεί στο 3114 π.Χ., στιγμή που θεωρείται η τελευταία δημιουργία του Κόσμου (του 4ου ). Με βάση τη «Μακρά τους Μέτρηση» προσδιορίζουν το τέλος αυτού του κύκλου (της εποχής ή κόσμου) σε 13 Baktum, που αντιστοιχεί με το 2012 μ.Χ. Τότε αναμένεται μια «καταστροφή του κόσμου» ή αλλιώς μια ανανέωση, αναγέννηση που δίνει πέρασμα σε μια Νέα Εποχή.

Προλαβαίνετε να δείτε και την αντίστροφη μέτρηση στο διαδίκτυο  : https://www.timeanddate.com/countdown/maya

Παρακαλούμε σε περίπτωση μη καταστροφής του κόσμου  να κάνετε κανονικά τις επιστροφές των βιβλίων σας!!!

 Καλά Χριστούγεννα σε όλους !!!

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 21 Δεκεμβρίου 2012
in Από τη συλλογή μας
tagged , ,
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας