Πως αλλάζουμε, βήμα βήμα

στο Γυμνάσιο/Λύκειο του Μακροχωρίου
φώτο: από την επίσκεψη στο Γυμνάσιο και το Λύκειο του Μακροχωρίου

‘Ισως, ο κατάλογος με τα θέματα που συζητάμε αυτή την περίοδο στη βιβλιοθήκη, όσον αφορά τις υπηρεσίες που προσφέρουμε με τη χρήση των νέων τεχνολογιών μπορεί να έχει ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες του χώρου αλλά και για το κοινό. Γράφω τα θέματα όχι με σειρά προτεραιότητος ούτε σπουδαιότητος αλλά με τυχαία σειρά και φυσικά θα δούμε σύντομα με ποιό τρόπο θα αρχίσουν να υλοποιούνται, έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες υπηρεσίες για το κοινό. Τα θέματα λοιπόν :
Τι είναι τα WIKI’s, πως να τα χρησιμοπιήσουμε στη Βιβλιοθήκη, εμπλουτισμός της ελληνικής έκδοσης της βικιπαίδειας, ξεχωριστές ιστοσελίδες για τις Κινητές Βιβλιοθήκες, δημιουργία ενότητας στην ιστοσελίδα μας με υλικό τοπικού ενδιαφέροντος, υπηρεσία με επιτραπέζια παιχνίδια και on-line gaming, αναδιάρθρωση-αξιολόγηση των ιστοσελίδων της βιβλιοθήκης, δημιουργία υπηρεσίας podcasting. Ο κατάλογος είναι μακρύς αλλά σταματώ εδώ για να σας δώσω την ευκαρία να προσθέσετε κάτι που νομίζετε ότι θα έπρεπε να μας απασχολήσει στη Βιβλιοθήκη της Βέροιας ώστε να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες που ήδη προσφέρουμε με τη χρήση των νεών τεχνολογιών.
Οι κινητές Βιβλιοθήκες επισκέφθηκαν στις 23 Οκτωβρίου του 2007 το Γυμνάσιο και το Λύκειο του Μακροχωρίου. Φωτογραφίες από τις επισκέψεις αυτές μπορείτε να δείτε και να σχολιάσετε στο χώρο της Βιβλιοθήκης στο flickr

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 24 Οκτωβρίου 2007
in Απόψεις του Διευθυντή
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας