ΡΟΚ – Α – ΜΠΙΛΥ Ο ΖΟΥΜΕΡΟΣ

Στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας , το Σάββατο 11 Ιουνίου 2011, στις 12 το μεσημέρι, στα μαγικά κουτιά της Βιβλιοθήκης, έγινε η παρουσίαση του πρωτότυπου παραμυθιού- μιούζικαλ “ΡΟΚ – Α – ΜΠΙΛΥ Ο ΖΟΥΜΕΡΟΣ !” της Αργυρώς Αγγελοπούλου, σε μουσική του Τόλη Κετσελίδη.

Το βιβλίο συνοδεύεται από ένα CD με 18 τραγούδια στα οποία πρωταγωνιστούν και τραγουδούν οι: Γιάννης Ζουγανέλης, Έλντα Πανοπούλου, Μίρκα Παπακωνσταντίνου, Θανάσης Τσαλταμπάσης, Πένυ Ξενάκη, Σοφία Βόσσου, Βάσια Τριφύλλη, Γιάννης Γιοκαρίνης, Τζίμης Πανούσης, Χρήστος Δάντης, Γιάννης Μπέζος και Φιόνα Τζαβάρα.

Ελάτε να γνωρίσετε τον Μπίλυ και την Νέλλη, τους μικρούς πρωταγωνιστές της ιστορίας μας, να τους δείτε και να τους ακούσετε να σας αφηγούνται την μεγάλη τους περιπέτεια ζωντανά, να μιλήσετε μαζί τους αλλά και να χορέψετε στους ρυθμούς των τραγουδιών τους, μέσα από ένα θεατρικό παιχνίδι με κούκλες! Στη συντροφιά μας θα είναι η συγγραφέας Αργυρώ Αγγελοπούλου, ο μουσικός Τόλης Κετσελίδης και η η τραγουδίστρια Πένυ Ξενάκη.

Λίγα λόγια για τους δημιουργούς του βιβλίου:
Η Αργυρώ Αγγελοπούλου γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αποφοίτησε ως αριστούχος από την Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Συμμετείχε σε τηλεοπτικές μεταγλωττίσεις, σε κινηματογραφικές ταινίες του Φεστιβάλ Δράμας και σε πολλές θεατρικές παραστάσεις, ως επί το πλείστον σε παιδικές σκηνές. Ο “ΡΟΚ-Α-Μπίλυ ο ζουμερός!” είναι το πρώτο της βιβλίο και μέχρι το τέλος του έτους, ετοιμάζεται να εκδόσει το δεύτερο.

Ο Τόλης Κετσελίδης γεννήθηκε στο Βέλγιο όπου και σπούδασε ηχοληψία και ηλεκτρονική μουσική στο Βασιλικό Ωδείο Βρυξελλών, δουλεύοντας παράλληλα σαν ηχολήπτης και μουσικός στις τοπικές σκηνές. Από το 1990 είναι ιδιοκτήτης του στούντιο ηχογραφήσεων Libra. Πέρα από τις δισκογραφικές του δραστηριότητες που του έχουν χαρίσει πολλούς χρυσούς δίσκους σαν συνθέτη και ενορχηστρωτή, έχει συνθέσει μουσική για πολλές σειρές στην τηλεόραση, καθώς και για πολλές παραστάσεις και επιθεωρήσεις στα μεγάλα Αθηναϊκά θέατρα.
https://www.rokabilyozoumeros.gr/wordpress/

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 14 Ιουνίου 2011
in Vidcasts, Ψηφιακές Εμπειρίες
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας