“Σκανταλιές, ανεμελιά και τρελά ζογκλερικά” στη “Γελαστή γέφυρα”… παρουσίαση παιδικών βιβλίων στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας

Το Σάββατο 14 Μαρτίου 2015 στις 11.00 το πρωί οι Εκδόσεις «Διάπλους» και οι συγγραφείς Γεωργία Λάττα και Ναντίνα Κυριαζή θα παρουσιάσουν τα παιδικά τους βιβλία «Σκανταλιές, ανεμελιά και τρελά ζογκλερικά» και «Γελαστή γέφυρα». Στην παρουσίαση θα συμμετέχει ο θεατρικός εμψυχωτής και νηπιαγωγός Γιάννης Θεοδώρου, ο οποίος θα κάνει θεατρικό παιχνίδι και θα παίξει με τα παιδιά. Πολλές εκπλήξεις περιμένουν μικρούς και μεγάλους… Ελεύθερη Είσοδος. Στο 2ο όροφο της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Βέροιας.

«Γελαστή γέφυρα» της Ναντίνα Κυριαζή. Η Γελαστή Γέφυρα δεν είναι μόνο για παιδιά, είναι για όσους θέλουν να νιώθουν παιδιά. Δεν είναι μόνο παραμύθι. Είναι μια ιστορία για να καταλάβει κανείς ό,τι επιθυμεί να καταλάβει, να το χρησιμοποιήσει, αν θέλει, στη ζωή του και να το διαδώσει και σε άλλους. Πάνω απ’ όλα, όμως, είναι ένας λόγος να βρεθούμε τα παιδιά μεταξύ μας, να παίξουμε παιχνίδια αγάπης και αλληλεπίδρασης. Για τη χαρά του παιχνιδιού και του μοιράσματος, για να φτιάχνουμε γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ μας!

«Σκανταλιές, ανεμελιά και τρελά ζογκλερικά» της Γεωργίας Λάττα. Διασκεδάστε με τις απίθανες περιπέτειες ενός μικρού, επίδοξου ζογκλέρ! Τι κι αν διαμαρτύρονται οι γύρω του; Εκείνος σκαρώνει χίλιες ζαβολιές σ’ ένα λεπτό και με τα τρελοπάλαβα κόλπα του αναποδογυρίζει τα πάντα στο πέρασμά του. Γλιστράει σαν παγάκι, ιππεύει κάγκελα, ξεπετιέται από χαρτοκούτια, εξασκείται σε τούμπες–κωλοτούμπες και σε τρεχάλες–κουτρουβάλες! Θα καταφέρει ο άτακτος μικρός να μεταμορφώσει τις σκανταλιές του σε δημιουργία και να σκορπίσει γύρω του χαρά και κέφι; Θα κερδίσει μια ευτυχισμένη ζωή; Με έμμετρο κείμενο και παιχνιδιάρικες εικόνες, ζωντανεύουν οι ξεκαρδιστικές ιστορίες ενός απίθανου παιδιού που θα μπορούσε να είναι ο καθένας μας. Βλέπετε, όλοι κρύβουμε μέσα μας έναν ανέμελο, μικρό σκανταλιάρη! Το βιβλίο συνοδεύεται από cd που περιλαμβάνει την αφήγηση της ιστορίας, τραγούδια και εκπαιδευτικό υλικό.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 9 Μαρτίου 2015
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας