ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΕΦΙΚΤΟΥ

Η αφορμή για την παρουσίαση αυτού του βιβλίου, μου δόθηκε , καθώς διάβαζα, στο Ιστολόγιο της Βιβλιοθήκης , το άρθρο της αγαπητής μου Ιουλίας, στο οποίο μας ενημερώνει για την κοπή της βασιλόπιτας του Συλλόγου Καρκινοπαθών “Αγιος Παρθένιος” Βέροιας.

Στο βιβλίο περιγράφεται η ιστορία μιας γυναίκας  από τη στιγμή που μαθαίνει ότι έχει καρκίνο. Την ακολουθούμε στην πορεία που ανέτρεψε τα δεδομένα της ζωής της, στον εσωτερικό της αγώνα  που θα την οδηγήσει στην κάθαρση και στη νίκη κατά της αρρώστιας. Όχι μόνο δεν το έβαλε κάτω όταν οι γιατροί διέγνωσαν ότι έπασχε από καρκίνο, αλλά κατάφερε, συνδυάζοντας τη δύναμη του σώματος και του πνεύματος, να κερδίσει τη μάχη με την ασθένεια.Πόσοι Έλληνες άραγε έχουν καταφέρει να νικήσουν τον καρκίνο; Δυστυχώς, είναι κάτι που δεν θα μάθουμε ποτέ με ακρίβεια. Οι περισσότεροι καρκινοπαθείς θέλουν να κλείσουν το δύσκολο αυτό κεφάλαιο στη ζωή τους, με τη σιωπή. Υπάρχει ένας ρατσισμός, μια κατακραυγή από την κοινωνία για τον καρκινοπαθή. Δυστυχώς, υπάρχουν ασθενείς που δεν θέλουν να πουν ότι έχουν καρκίνο, γιατί η κοινωνία αυτόματα τους θεωρεί μελλοθάνατους. Είναι πολύ άδικο αυτό, γιατί δεν ισχύει.Η έκφραση επάρατη νόσος, δεν ισχύει πια για τον καρκίνο. Πολλές μορφές καρκίνου θεωρούνται πλέον ιάσιμες, ενώ γενικά θεωρούμε τον καρκίνο ως μία χρόνια νόσο και όχι μία νόσο που συνήθως οδηγεί σε θάνατο. Περίπου επτά στους δέκα ανθρώπους με καρκίνο ζουν σήμερα φυσιολογικά και για πολλά χρόνια.

Διαβάζοντας το βιβλίο  όλοι, ανεξάρτητα από την κατάσταση της υγείας τους, μπορούν να εμπνευστούν και να αποκομίσουν ένα πολύτιμο μάθημα ζωής.

 [Tags] Βέροια, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας,καρκίνος, βιβλία , πρόληψη, θεραπεία, συμπαράσταση[/Tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας