ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΛΟ…ΒΙΒΛΙΟ

Bloom Kate
Pack Emma
ΤΙΤΛΟΣ : Οι νεράιδες των ευχών : η Καμπανούλα και η μαγική μεταμόρφωση
/ Kate Bloom, Emma Pack
ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ : Αθήνα : Ψυχογιός , 2007
Λίγες ημέρες  πριν φτάσουν τα φετεινά Χριστούγεννα και ενώ  σιγά σιγά τελειώνουν  όλες οι ετοιμασίες σπίτι, εσείς παιδιά μπορείτε να συμμετέχετε και να βοηθήσετε στις δουλειές  και να περιποιηθείτε το δικό σας χώρο για να περάσετε ευχάριστα τις γιορτές συντροφιά με φίλους αλλά και με ένα καλό βιβλίο. Εμείς προτείνουμε…

Σίνου Κίρα
Το δαχτυλίδι με το μονόγραμμα 
Εκδ.   Κέδρος , 2006

Η Νάντια είναι μοναχοπαίδι και μοναχικό παιδί. Οι συμμαθήτριές της μένουν όλες μακριά και είναι δύσκολο να συναντιούνται. Έτσι, με μεγάλη χαρά αρχίζει να κάνει παρέα με τον Ιούλιο -που θα γίνει ξάδελφός της αν ο θείος της παντρευτεί τη μητέρα του, παρά τις επιφυλάξεις της οικογένειας επειδή ο Ιούλιος είναι μαύρος. Όταν οι καταθέσεις της γιαγιάς Αρετής, που τώρα τελευταία μοιάζει να τα έχει λίγο χαμένα, κάνουν φτερά, και μάλιστα οι υπεύθυνοι ισχυρίζονται πως τα απέσυρε η ίδια, θα επιστρατευτεί ολόκληρη η οικογένεια για να εξιχνιάσει το μυστήριο. Μια αριστοτεχνικά πλεγμένη ιστορία μυστηρίου από μία κορυφαία συγγραφέα παιδικών βιβλίων.

Σαλπαδήμου Νίκη
Ελα μαζί μου 
Εκδ.  Κέδρος , 2007
Δυο κορίτσια, η Λότη και η Ράνια, φίλες κολλητές, κάνουν διακοπές στη Ρόδο. Οι διακοπές τους έχουν απ’ όλα: καινούριους φίλους, ωραία μέρη, θάλασσες με διάφανα νερά και… τη γνωριμία με μια πληγωμένη γοργόνα, ένα κορίτσι σε αναπηρικό καροτσάκι που όμως κολυμπάει σαν γοργόνα. Τη… γοργόνα τη λένε Μερόπη και είναι η μεγάλη έκπληξη των διακοπών! Τα κορίτσια θα αναλάβουν να τη βοηθήσουν και θα ανακαλύψουν πως η αγάπη μπορεί να κάνει θαύματα. 



Αρτζανίδου , Ελένη 
Στο μισό του ουρανού 
Εκδ.Πατάκης , 2001
 

Στη Σύμη, με φόντο το Αιγαίο πέλαγος, η Ωραιοζήλη και οι φίλοι της, η Ντιλάι και ο Γιωργής κάνουν παρέα, ζουν ανέμελα παιδικά χρόνια αγαπώντας τη θάλασσα και τη ζωγραφική.
Στην ηλικία των δεκατριών, η ζωή της θα αλλάξει και τα χρόνια της εφηβείας θα τη σημαδέψουν. Αργότερα, ως ενήλικη πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις.


 – 
Anna Gavalda
35 κιλά ελπίδα
Εκδ. Πατάκης, 2005
Ο Γρηγόρης απεχθάνεται το σχολείο τόσο πολύ, που στην έκτη δημοτικού έχει μείνει δύο φορές στην ίδια τάξη. Το μόνο μέρος που αγαπάει, το καταφύγιό του, είναι η αποθήκη του παππού του, του Λεόν. Εκεί περνάνε ώρες πολλές μαζί μαστορεύοντας. Ωστόσο, όταν ο παππούς Λεόν μαθαίνει ότι απέβαλαν το Γρηγόρη από το σχολείο θυμώνει.
Αρνείται να παρηγορήσει τον εγγονό του, αρνείται να τον προστατεύσει.
Πιστεύει ότι είναι καιρός πια ο Γρηγόρης να μεγαλώσει…
 
— Διαβάστε ακόμη : (για παιδιά από 8 ετών και πάνω) 

1. Αγγελική Βαρελλά
Ο Θεός Αγαπά τα πουλιά
Εκδ. Πατάκης, 2001

2. Μελίνα Καρακώστα
Η μαύρη λίμνη
Εκδ. Πατάκης , 2007
.

 3. Χριστίνα Μαντουβάλου
Η δασκάλα που το κεφάλι της έγινε καζάνι
Εκδ. Πατάκης , 2006
 
 

 4. Baxter Nicola
Μαγικές ιστορίες με Νεράιδες 
Εκδ.Ψυχογιός , 2004
5.Bloom Kate
   Pack Emma
Οι νεράιδες των ευχών  : η Καμπανούλα και η μαγική μεταμόρφωση
Εκδ. Ψυχογιός , 2007


Καλό διάβασμα!!!

 ——————————————————————————————————–

 –

[tags] Βέροια, βιβλιοθήκη βέροιας, παιδική και εφηβική λογοτεχνία, συγγραφείς [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας