23 αλήθειες που δεν μας λένε για τον καπιταλισμό

23

Μας λένε ότι ο καπιταλισμός της ελεύθερης αγοράς μπορεί να έχει τα ελαττώματά του, αλλά στην πραγματικότητα δεν υπάρχει άλλη βιώσιμη εναλλακτική λύση που να προσφέρει ευημερία σε όλους. Οι Δυτικές χώρες λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και είναι οικονομικά πιο δραστήριες σε σύγκριση με τον αναπτυσσόμενο κόσμο. Η τεχνολογική ανάπτυξη αποτελεί το μέλλον όλων μας.Σωστό;Λάθος!Λάθος!Λάθος!
Το βιβλίο αυτό θα ταρακουνήσει συθέμελα  ό,τι έχουμε ακούσει περί οικονομίας. Θα αποκαλύψει την αλήθεια για τα ψέματα που μας λένε και θα μας δείξει πώς λειτουργεί πραγματικά το σύστημα, φανερώνοντας μεταξύ άλλων ότι:
– Δεν υφίσταται ελεύθερη αγορά.
– Η παγκοσμιοποίηση δεν κάνει τον κόσμο πλουσιότερο.
– Δεν ζούμε σε έναν ψηφιακό κόσμο – το πλυντήριο άλλαξε τη ζωή μας σε μεγαλύτερο βαθμό απ’ ό,τι το διαδίκτυο.
– Οι φτωχές χώρες είναι πιο καινοτόμες από τις πλούσιες.
– Τα υψηλόμισθα στελέχη δεν παράγουν καλύτερα αποτελέσματα.
Το παρόν βιβλίο παρέχει πλήθος πληροφοριών και στοιχείων για το χρήμα, την ισότητα, την ελευθερία και την απληστία, ενώ αποκαλύπτει ότι η σύγχρονη “ελεύθερη αγορά” όχι μόνο βλάπτει τους ανθρώπους, αλλά και αποτελεί αναποτελεσματικό τρόπο χειραγώγησης της οικονομίας. Ο Τσανγκ παραθέτει εναλλακτικές λύσεις και αποδεικνύει ότι μπορούμε να ακολουθήσουμε μια καλύτερη πορεία.

23 αλήθειες που δεν μας λένε για τον καπιταλισμό / Χα – Τζουν Τσανγκ .Αθήνα : Καστανιώτη, 2011 .350σ. ; 21εκ.

xttΟ Χα-Τζουν Τσανγκ γεννήθηκε το 1963 στη Σεούλ. Είναι ένας από τους πλέον διακεκριμένους επιστήμονες στον τομέα της αναπτυξιακής οικονομίας και καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας της Ανάπτυξης στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ. Το 2005 τιμήθηκε με το βραβείο Βασίλι Λεόντιεφ για τη Διεύρυνση των Οριζόντων της Οικονομικής Σκέψης. Μεταξύ των βιβλίων του περιλαμβάνονται τα “Kicking Away the Ladder: Development Strategy in Historical Perspective”, που τιμήθηκε με το βραβείο Γκούναρ Μίρνταλ το 2003, και “Bad Samaritans: Rich Nations, Poor Policies and the Threat to the Developing World” (2007).

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας