ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FLEX Για μαθητές και μαθήτριες που θέλουν να μείνουν στις Η.Π.Α για ένα χρόνο χωρίς κανένα οικονομικό κόστος

Το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2019, στις 11.00, πραγματοποιείται εκδήλωση ενημέρωσης για το πρόγραμμα ανταλλαγής μαθητών FLEX, στη  Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας.

Το FLEX (Future Leaders Exchange) είναι ένα πρόγραμμα που προσφέρει υποτροφίες σε μαθητές που επιλέγονται μέσω διαγωνισμού για να μείνουν ένα ακαδημαϊκό έτος στις Η.Π.Α, να φοιτήσουν σε σχολείο εκεί, φιλοξενούμενοι από οικογένεια υποδοχής.  Το FLEX  χρηματοδοτείται αποκλειστικά από το Υπουργείου Εξωτερικών (U.S Department of State) των Η.Π.Α και υλοποιείται με την υποστήριξη του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Οργανώνεται από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό American Councils for International Education που από το 1974 αποσκοπεί στην κατανόηση μεταξύ των λαών, την ανταλλαγή ιδεών και τη συνεργασία μέσω της εκπαίδευσης.

Ο διαγωνισμός για το FLEX είναι αξιοκρατικός, ανοιχτός και χωρίς κόστος. Μαθητές με αναπηρία είναι επίσης ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν. Η πρώτη φάση του διαγωνισμού είναι η διαδικτυακή αίτηση που είναι διαθέσιμη στον ιστότοπο ais.americancouncils.org/flex έως τις 19 Φεβρουαρίου 2019, την οποία προσκαλούνται να συμπληρώσουν όσοι/όσες πληρούν τα παρακάτω κριτήρια:

  • Φοιτούν στην Γ’ Γυμνασίου ή στην Α’ Λυκείου.
  • Είναι γεννημένοι από 1 Ιανουαρίου 2002 έως 15 Ιουλίου 2004.
  • Είναι εγγεγραμμένοι σε σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
  • Έχουν γενικό μέσο όρο βαθμολογίας ίσο ή μεγαλύτερο του “καλώς” (13,1/20).
  • Έχουν γνώση της αγγλικής γλώσσας.
  • Πληρούν τις προϋποθέσεις για να τους χορηγηθεί βίζα για τις Η.Π.Α.
  • Είναι Έλληνες πολίτες και δικαιούνται διεθνές διαβατήριο.

Το American Councils for International Education θα βρεθεί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας για να παρουσιάσει αναλυτικά το πρόγραμμα FLEX και τη διαδικασία συμμετοχής στο διαγωνισμό.

Περισσότερες πληροφορίες:

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 23 Ιανουαρίου 2019
in Veria Tech Lab, Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας