ΑΝ ΑΓΑΠΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΡΙΓΩΝΟΨΑΡΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΟΥΜΕ, ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΝΑ ΜΗΝΥΜΑ!

«Πώς να μιλήσουμε για την αρετή στα παιδιά, τα τόσο πρώιμα εκτεθειμένα στους ανέμους της ανοικτής κοινωνίας μας;
Ορισμένοι εγκαταλείπουμε τον κόπο της παιδαγωγίας, περιοριζόμενοι εγωπαθώς στην απλή εκτροφή τους…» ξεκινάει ο πρόλογος του παιδικού βιβλίου «Ο Τριγωνοψαρούλης, ο Μαυρολέπιας κι ο τελευταίος ιππόκαμπος» του συγγραφέα Βαγγέλη Ηλιόπουλου

Αν αγαπήσουμε τον Τριγωνοψαρούλη και τον εμπιστευτούμε, έχει και για εμάς ένα μήνυμα. Είναι το μήνυμα της αγάπης, της αθωότητας και της σοφίας, που όλοι χρειαζόμαστε.
Στη Βιβλιοθήκη μπορείτε να βρείτε τα παιδικά βιβλία του Τριγωνοψαρούλη που το καθένα έχει το δικό του μήνυμα να μας δώσει.

Ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964.
Σήμερα ζει στην ίδια πόλη με τη γυναίκα του και τα δυο παιδιά τους.
Σπούδασε Παιδαγωγικά και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Το 1997 κυκλοφόρησε το βιβλίο «Ο Τριγωνοψαρούλης» από τις Εκδόσεις Πατάκη. Το διαφορετικό ψάρι έγινε ο πιο διάσημος έλληνας σύγχρονος λογοτεχνικός ήρωας. Πέρα από την Ελλάδα και την Κύπρο οι περιπέτειές του μεταφράστηκαν και κυκλοφόρησαν στην Κορέα, ενώ για την παρουσίασή του σε σχολεία και λογοτεχνικά φεστιβάλ έχουν μεταφραστεί στην Ιταλία, στη Βουλγαρία και στη Γερμανία. Αναμένεται η έκδοσή του στην Κίνα.
Από τότε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος έχει γράψει πάνω από 50 βιβλία για παιδιά και νέους. Πολλά από αυτά κυκλοφορούν και σε άλλες χώρες όπως Ιρλανδία, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Σερβία, Μαλαισία, Κορέα, Κίνα.

Μερικά από αυτά έχουν τιμηθεί με βραβεία και επαίνους.

[tags]Βέροια, Βιβλιοθήκη Βέροιας, Τριγωνoψαρούλης, Ηλιόπουλος Βαγγέλης, Παιδικά Βιβλία [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας