ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ… ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ

 Το καλοκαίρι είναι αφορμή για περισσότερο διάβασμα . Εμείς επιλέξαμε και σας προτείνουμε βιβλία που διαβάσαμε και μας άρεσαν πολύ.
Αναζητείστε τα στη συλλογή της ελληνικής και ξένης λογοτεχνίας.

1.Γιάννης Μακριδάκης
Ανάμισης τενεκές (Εκδ. ΕΣΤΙΑ)

Η ιστορία ενός ανθρώπου- του Γιώργη Πέτικα, από τη Χίο-  που πέρασε στην παρανομία για ένα έγκλημα πάθους, ή πώς ένας άνθρωπος μετατρέπεται σε θρύλο.
Και πώς αυτός ο θρύλος επιζεί, αυθεντικός ή παραλλαγμένος, μέσα στο χρόνο. Μια μυθοπλασία εμπνευσμένη από την ιστορική μνήμη και τη λαϊκή αφήγηση.

 2. Chatto James
Το σ’ αγαπώ στα ελληνικά (Εκδ. Διόπτρα)

Μια ξαφνική ριπή του ανέμου κατάπιε τα ξερά καφέ φύλλα της κληματαριάς που σκέπαζε την αυλή. Τα τζάμια βούιζαν στα παράθυρα και τα παντζούρια ταλαντεύονταν υστερικά στους μεντεσέδες τους. Όταν το σπίτι σείστηκε από την πρώτη μεγάλη βροντή, μείναμε χωρίς ηλεκτρικό.
Η Γουέντι και εγώ μείναμε ακίνητοι στο ξαφνικό σκοτάδι και κοιτάζαμε τη λαμπερή κόκκινη ράβδο της μικρής ηλεκτρικής σόμπας να σβήνει και να μαυρίζει.


3. Tim Krabbe
Η σπηλιά του πεπρωμένου (Εκδ. Καστανιώτης)

 Το μυθιστόρημα του Κραμπέ είναι ένα πολυεπίπεδο και γεμάτο σασπένς θρίλερ για τη φιλία και την προδοσία, για τον πρώτο έρωτα , για τη φθορά του χρόνου και τη δύναμη του πεπρωμένου, για το πώς το κακό μπορεί να κατατροπώσει το καλό και για το πώς κάποια τυχαία συμβάντα μπορούν να αλλάξουν για πάντα τη ζωή μας.

4. Orhan Pamuk
Το μουσείο της Αθωότητας (Εκδ. Ωκεανίδα)

Ένα βιβλίο για τον έρωτα, την αφοσίωση, τη φιλία, το χρόνο, το δικαίωμά μας στην ευτυχία.
Ο συγγραφέας διηγείται την ερωτική την ερωτική ιστορία του πλούσιου Κεμάλ με τη μακρινή, φτωχή εξαδέλφη του, που αρχίζει μια ανοιξιάτικη μέρα του 1975 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

5. Jonathan Coe
Σαν τη βροχή πριν πέσει (Εκδ. Πόλις)

Ο Τζόναθαν Κόου, στο βιβλίο αυτό, εστιάζει τη ματιά του στις ανθρώπινες σχέσεις, γράφοντας ένα δυνατό, συγκινητικό, υποβλητικό και μελαγχολικό μυθιστόρημα που κυριαρχείται από γυναικείες φωνές και αποτυπώνει με εξαιρετικό τρόπο την πορεία μιας οικογένειας κατά το δεύτερο ήμισυ του εικοστού αιώνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Πέτρος Πικρός
Χαμένα κορμιά (Εκδ. Άγρας)

Andrea Kamilleri
Ίχνη στην άμμο (Αστυνομικό) (Εκδ. Πατάκης)

Μάρω Βαμβουνάκη
Ο παλιάτσος και η Άνιμα (Εκδ. Ψυχογιός)

Elif Safak
Οι καθρέφτες της πόλης (Εκδ. Λιβάνη)

[tags] Βέροια, Βιβλιοθήκη Βέροιας, καλοκαίρι, βιβλία, λογοτεχνία [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας