Για τις μητέρες όλου του κόσμου

Δική μου, ξέχωρη από σας, ζωή δεν έχω,

ξοπίσω σας, με τη δική σας πάντα συλλογή,

σαν ίσκιο σας, παιδιά μου τρέχω.

Η Ana Jarvis, μια γυναίκα από τη Φιλαδέλφεια, θέλοντας να τιμήσει τη μνήμη της μητέρας της , η οποία αγωνίστηκε για την ένωση Βορείων και Νοτείων, ξεκίνησε το 1907 μια εκστρατεία για να καθιερωθεί μια ημέρα του χρόνου ως επίσημη γιορτή της μητέρας. Η προσπάθειά της είχε απήχηση και καθιερώθηκε ως εθνική γιορτή των ΗΠΑ το 1914 με προεδρικό διάταγμα. Πολλές χώρες έχουν δικές τους ημερομηνίες. Η Ελλάδα, γιορτάζει την γιορτή της μητέρας την δεύτερη Κυριακή του Μάη.

Στη γιορτή της μητέρας που περιμένουμε αυτή την Κυριακή ας μιλήσουμε περισσότερο μαζί της, ας γελάσουμε περισσότερο μαζί της και το σημαντικότερο ας της πούμε ΤΩΡΑ αυτά που κρατάμε μέσα μας για να τα πούμε κάποια άλλη στιγμή. Ισως να μην έχουμε την ευκαιρία αυτή κάποια άλλη στιγμή!!

Στο βιβλίο της “Χωρίς τη μητέρας μου” η Αμερικανίδα συγγραφέας Τζόυς Κάρολ ΄Οουτς περιγράφει με μοναδικό τρόπο τα δικά της συναισθήματα για το χαμό της μητέρας της.

“Υπάρχει μια τελευταία φορά που θα δεις κάποιον, αλλά εσύ δεν το ξέρεις ότι θα είναι η τελευταία. Κι ύστερα εύχεσαι να ήξερες τότε όλα όσα ξέρεις τώρα. Αλλά δεν τα ήξερες και τώρα πια είναι αργά. Και λες στον εαυτό σου: Πού να το ?ξερα, πώς να το ?ξερα. Έτσι λες στον εαυτό σου.
Αυτή είναι η ιστορία του χαμού της μητέρας μου. Μια μέρα, με έναν μοναδικό για σας τρόπο, θα γίνει και δική σας ιστορία. “

[tags] Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, μητέρα, Γιορτή της μητέρας, Μάιος[/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας