Γνωριμία με τον προγραμματισμό Web εφαρμογών και τη χρήση τους ως εργαλείο καινοτομίας στην εκπαίδευση -Διημερίδα της Microsoft Hellas και της Δημόσιας Κεντρικής βιβλιοθήκης της Βέροιας-

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας σε συνεργασία με τη Microsoft Hellas διοργανώνει διημερίδα προγραμματισμού για εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Νομού Ημαθίας.

Η διημερίδα θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Βιβλιοθήκης
στις 19 & 20 Ιανουαρίου 2015
Ώρες : 09:00 – 13:30

Εισηγητής θα είναι ο Ηλίας Μαρκέλης – MCP, MCSD.NET, MCTS, MCPD, MCT, Μέλος του dotnetzone.gr

Με την Υποστήριξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ημαθίας
και του Κέντρου Πληροφορικής & νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ.) Νομού Ημαθίας.

Περιγραφή
Θα ασχοληθούμε με μία εφαρμογή την οποία υλοποιούμε σε στατική σελίδα, δυναμική σελίδα, web application, responsive web app, mobile app και native app. Σε όλη αυτή τη διαδρομή βλέπουμε επιλογές, τεχνολογίες, προβλήματα και λύσεις που προκύπτουν. Τέλος εξερευνούμε πόσο μακριά μπορούν να μας πάνε οι τεχνολογίες web σε χώρους όπως η κατασκευή παιχνιδιών ή η υλοποίηση εφαρμογών που τρέχουν μέσα σε περιβάλλον του λειτουργικού.

Τι θα μάθω;
Στο τέλος του σεμιναρίου θα έχουμε αποκτήσει μια σφαιρική γνώση σχετικά με τον τρόπο υλοποίησης web εφαρμογών, θα έχουμε δει μία πραγματική υλοποίηση σε όλες τις φάσεις της και θα γνωρίζουμε την ορολογία για να εμβαθύνουμε σε τομείς της.

Σε ποιους απευθύνεται;
Στους εκπαιδευτικούς που θέλουν να μάθουν με μεγαλύτερη λεπτομέρεια πώς φτιάχνονται σήμερα οι εφαρμογές για web. Βασική γνώση της HTML, CSS θα βοηθήσει αλλά δεν είναι απαραίτητη. Στις παρουσιάσεις θα δούμε τους κανόνες που διέπουν την κάθε φάση υλοποίησης και θα εμβαθύνουμε λίγο στην υλοποίηση.

Τι χρειάζομαι;
Εάν έχετε δικό σας φορητό Η/Υ θα πρέπει να τον φέρετε μαζί σας και να έχετε προ εγκαταστήσει την εφαρμογή του Visual Studio.

https://www.visualstudio.com/en-us/products/free-developer-offers-vs.aspx

Δηλώστε συμμετοχή συμπληρώνοντας την Online φόρμα συμμετοχής

https://goo.gl/forms/MVvzOcHXas

Πληροφορίες : Γιώργος Μπίκας ( geobikas@libver.gr)

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 13 Ιανουαρίου 2015
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας