ΓΥΜΝΑΣΤΕΙΤΕ – ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ

      

Είμαι σίγουρη πως ο περισσότερος κόσμος γνωρίζει τη φράση «η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται». Είμαι σίγουρη, επίσης, πως οι περισσότεροι το έχουν διαπιστώσει αυτό και στην πράξη. Πως όμως θα καταφέρουμε να ξεκινήσουμε την ημέρα μας ευχάριστα; Ένας τρόπος είναι να προσθέσουμε τη γυμναστική στη ζωή μας. Είναι γνωστά σε όλους τα οφέλη της άσκησης, τα οποία  μάλιστα πολλαπλασιάζονται όταν αυτή γίνεται το πρωί. Το σώμα μας καίει λίπος και νιώθουμε γεροί και γεμάτοι ενέργεια όλη την υπόλοιπη ημέρα.Βελτιώνει την εμφάνιση μας, τονίζει το σώμα μας,  μειώνει τον αριθμό των ασθενειών που είναι πιθανό να μας προσβάλλουν, το κυριότερο όμως είναι αυξάνει το αριθμό των ενδορφινών (ορμόνες της ευτυχίας) που παράγει το σώμα μας. Οι ενδορφίνες, μας βοηθούν να διώξουμε το άγχος και βοηθούν τον οργανισμό μας να επιβραδύνει τη διαδικασία του γήρατος. Άρα λοιπόν, για καλύτερη υγεία και μεγάλο χαμόγελο επιλέγουμε γυμναστική.  Οποιαδήποτε ώρα και στιγμή της ημέρας επιλέξουμε να εντάξουμε τη γυμναστική στη ζωή μας, ενισχυούμε τον οργανισμό μας και το κυριότερο αποκτούμε καλή διάθεση την οποία μεταδίδουμε στους γύρω μας.

Στη βιβλιοθήκη θα βρείτε πολλά βιβλία και DVDs με θέμα διάφορα είδη γυμναστικής. Διαφορετικοί τρόποι άσκησης για όλα τα άτομα ανεξαιρέτως ηλικίας και φυσικής κατάστασης για να ανακαλύψει ο καθένας αυτό που του ταιριάζει και τον ευχαριστεί περισσότερο.

      

Η δική μου πρόταση είναι το πιλάτες .  Πρόκειται για  ένα εύκολο σύστημα ασκήσεων που μπορούμε να εφαρμόσουμε  οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε, προκειμένου να βελτιώσουμε την εμφάνισή μας και να απαλλαγούμε από το στρες, όποια κι αν είναι η φυσική μας κατάσταση. Αυτή η άσκηση που προϋποθέτει επίγνωση και συνειδητή κίνηση, κάνει σώμα και νου να συνεργάζονται αρμονικά, βελτιώνει τη στάση του σώματος, ηρεμεί τον νου και ανακουφίζει από τον χρόνιο πόνο. Μπορεί να  χρησιμοποιηθεί από τον καθένα χωρίς να χρειαζεται ειδικός εξοπλισμός ή γυμαστήριο.

 

 

 

 

[tags]Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, γυμναστική, πιλάτες, υγεία, περπάτημα, ιατρική[/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας