ΕΔΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ | Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων (27/7 – 6/8)

Φέτος το καλοκαίρι ανοίγοντας την πόρτα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας με έκπληξη θα διαπιστώσουμε ότι «Εδώ δεν είναι ‎βιβλιοθήκη…»! Συνεχίζουμε την Καλοκαιρινή Εκστρατεία για την προώθηση της ‪‎ανάγνωσης και της ‪ δημιουργικότητας, που για πρώτη φορά οργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας σε συνεργασία με το δίκτυο δημόσιων και δημοτικών βιβλιοθηκών του ‪Future Library και αποκλειστικό δωρητή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…», παιδιά, έφηβοι, ενήλικες, υπάλληλοι και χρήστες των βιβλιοθηκών καλούνται να ανακαλύψουν μέσα από δραστηριότητες, εκδηλώσεις και εργαστήρια τους ποικίλους ρόλους που μπορεί να έχει μία βιβλιοθήκη. Μπορεί να γίνει χώρα θαυμάτων, κρυψώνα θησαυρών, μηχανή του χρόνου, χάρτης, μουσείο, μια μεγάλη κουφάλα σ’ ένα δέντρο ή ένας αρωματικός κήπος. Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων και δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή. Σας περιμένουμε…

ΙΟΥΛΙΟΣ 2015
Εργαστήρια για παιδιά – Εγγραφές από Τετάρτη 22 Ιουλίου

Δευτέρα 27 Ιουλίου, 5.00-6.00 το απόγευμα
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένας αρωματικός κήπος
Αυτό το καλοκαίρι η Βιβλιοθήκη μετατρέπεται σε κήπο. Φυτεύουμε και φροντίζουμε αρωματικά φυτά. Παράλληλα διαβάζουμε ιστορίες και παραμύθια που τα φυτά παίζουν σημαντικό ρόλο. Για παιδιά 4-7 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Δευτέρα 27 Ιουλίου, 6.30-7.30 το απόγευμα
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ο χάρτης του κόσμου.
Αποτυπώνουμε τη βιβλιοθήκη μας σαν ένα μεγάλο χάρτη. Έχει τα δάση του με τα παραμύθια τους, τις πεδιάδες και τις θάλασσες με τα βιβλία φυσικών επιστημών, τα βουνά του με τα βιβλία ιστορίας. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 28 Ιουλίου 10.30- 11.30 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη…είναι η μηχανή του χρόνου – Η προϊστορία
Μπαίνουμε στη βιβλιοθήκη – μηχανή του χρόνου και βγαίνουμε στις σπηλιές των προϊστορικών ανθρώπων. Ζωγραφίζουμε στους τοίχους της σπηλιάς, ανάβουμε φωτιά και λέμε ιστορίες, βγαίνουμε για να κυνηγήσουμε ένα μαμούθ. Με τον εκπαιδευτικό Νίκο Τσέγκο. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 5.30-7.00 το απόγευμα
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Αλέξη Ακριθάκη
Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του ζωγράφου Αλέξη Ακριθάκη, ζωγραφίζουμε βαλίτσες με το δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 8-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 29 Ιουλίου 8.00-9.00 το βράδυ
BLACKOUT
στην Βιβλιοθήκη….
Ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ στην πόλη γίνεται διακοπή ρεύματος.
Η τηλεόραση απενεργοποιείται και ένα αγόρι θρηνεί, η αδελφή του δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιήσει το τηλέφωνο, η μαμά δεν μπορεί να λειτουργήσει τον υπολογιστή της και ο μπαμπάς δεν μπορεί να τελειώσει το δείπνο… Πως αντιδράει η οικογένεια; Αφήγηση του παραμυθιού «BLACKOUT» του John Rocco και δημιουργική απασχόληση στον Κήπο της Βιβλιοθήκης. Από τη συλλογή της Αμερικανικής Γωνιάς για παιδιά 5-12 ετών. Ελεύθερη συμμετοχή.

Πέμπτη 30 Ιουλίου 10.30- 11.30 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι ένας διάδρομος απογείωσης
Φτιάχνουμε και απογειώνουμε τις δικές μας σαΐτες, χαρταετούς, αερόστατα και πυραύλους. Για παιδιά 7-12 ετών . Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Παρασκευή 31 Ιουλίου, 10.30-12.00 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το σπίτι των παιδιών
Είναι ο κόσμος των παιδιών, εκεί όπου τα παιδιά είναι ελεύθερα να εκφραστούν, χωρίς την κριτική των ενηλίκων. Είναι ο τόπος συνάντησής τους, εκεί όπου επικοινωνούν, παίζουν ή και καβγαδίζουν. Τα παιδιά καλούνται να κατασκευάσουν το ιδανικό για αυτά «σπίτι», στολίζοντάς το με παιχνίδια και συναισθήματα! Βιωματικό εργαστήρι από το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας ΠΕ Ημαθίας ΠΡΟΣΒΑΣΗ. Για παιδιά 7-8 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2015
Εργαστήρια για παιδιά –
Εγγραφές από Τετάρτη 22 Ιουλίου

Δευτέρα 3 Αυγούστου, 10.00-11.30 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι το ατελιέ του Πάουλ Κλέ.
Μετατρέπουμε τη βιβλιοθήκη στο ατελιέ του Ελβετού ζωγράφου Πάουλ Κλέ, ζωγραφίζουμε με τον δικό του τρόπο και γράφουμε μικρά ποιήματα εμπνευσμένα από τους τίτλους των έργων του. Με την Κατερίνα Αναστασίου. Για παιδιά 8-10 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τρίτη 4 Αυγούστου, 10.30-11.30 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι πικνίκ στη χώρα των θαυμάτων (1η συνάντηση)
Μεταφερόμαστε στον κόσμο της «Αλίκης στη Χώρα των θαυμάτων», φτιάχνουμε προσκλήσεις, φαναράκια από χαρτί και προετοιμαζόμαστε για το πικνίκ. Με την εκπαιδευτικό Αμαλία Σουραντάνη.Για παιδιά 7-12 ετών . Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Τετάρτη 5 Αυγούστου, 10.30-11.30 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι εργαστήριο φυσικής
Πολλά πράγματα στην καθημερινότητα μας δεν μπορούμε να τα ερμηνεύσουμε με την πρώτη και έτσι τα αποδίδουμε σε μαγεία! Μαγικό ή φυσικό άραγε; Φέρτε μαζί σας ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι του 1,5 λίτρου και ένα λεμόνι και σας περιμένουμε στο εργαστήριο. Με τη φυσικό Πολυτίμη Σαζακλίδου. Για παιδιά 8-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Πέμπτη 6 Αυγούστου, 10.00-11.30 το πρωί
Robotics
Day. Εργαστήριο Ρομποτικής (LEGO WeDo) – (μία συνάντηση). Γνωρίζουμε τον μαγικό κόσμο της ρομποτικής. Για παιδιά 6-9 ετών. Με προεγγραφή. Στο Maker Space στον 1ο όροφο.

Πέμπτη 6 Αυγούστου, 10.30-11.30 το πρωί
Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι πικνίκ στη χώρα των θαυμάτων (2η συνάντηση)
Μεταφερόμαστε στον κόσμο της «Αλίκης στη Χώρα των θαυμάτων». Η μέρα του πικνίκ έφτασε. Με την εκπαιδευτικό Αμαλία Σουραντάνη. Για παιδιά 7-12 ετών. Με προεγγραφή. Στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης.

Παρακαλούνται όλοι οι συμμετέχοντες να ενημερώνουν σε περίπτωση ακύρωσης.
Όσοι δεν ενημερώνουν θα μας φέρουν στη δύσκολη θέση να ακυρώσουμε
τη συμμετοχή τους τον επόμενο μήνα.

Ο αριθμός των θέσεων για τις δημιουργικές δραστηριότητες είναι περιορισμένος.
Παρακαλούμε να δηλώσετε έγκαιρα συμμετοχή στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας,
Έλλης 8, τηλ. 2331024494,
www.libver.gr

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 21 Ιουλίου 2015
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας