Ενδοοικογενειακές σχέσεις

Νέα βιβλία εμπλουτίζουν συνεχώς τις συλλογές μας. Θα αναφερθώ σε τρία, που αφορούν τις ανθρώπινες σχέσεις και πιο συγκεκριμένα, τις ενδοοικογενειακές.
Ο δεσμός της αγάπης, στοιχεία της ψυχοσυναισθηματικής και κοινωνικής ανάπτυξης του παιδιού μέσα από τη νεοψυχαναλυτική σκέψη, της Ελένης Παπαδάκη-Μιχαηλίδη. Στο βιβλίο τονίζεται η σημασία της πρώτης σχέσης παιδιού-μητέρας, καθώς αυτή καθορίζει τη ψυχοσυναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξη του παιδιού και το μελλοντικό συντροφικό και γονεϊκό του ρόλο.
Κι εγώ μπορώ να είμαι καλή μαμά! ψυχική υγεία γονέων και παιδιών, της ψυχολόγου Ιωάννας Μπίμπου-Νάκου. Το βιβλίο αφορά επαγγελματίες κλάδων που εμπλέκονται με ψυχικά ασθενείς και τις οικογένειές τους, αναδεικνύοντας τα παιδιά σε μια νέα τους θέση ως υποκείμενα δικαιωμάτων.
Σχέση μεταξύ αδελφών, από τη σύγκρουση στη συμφιλίωση, της Κατρίν Ντιμοντέιγ-Κρεμέρ. Στο βιβλίο η συγγραφέας και οικογενειακή σύμβουλος συμβουλεύει τους γονείς πώς να μάθουν στα παιδιά τους να αγαπούν τον εαυτό τους και τους άλλους, με κεφάλαια όπως Η δημιουργία της οικογένειας, Η προετοιμασία για τη γέννηση του άλλου παιδιού, Τα αδέλφια στην καθημερινότητα κ.ά. “Κάθε παιδί είναι μια περιπέτεια προς μια καλύτερη ζωή”, αναφέρεται στο βιβλίο.

[tags] Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, Βέροια, ενδοοικογενειακές σχέσεις [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας