ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΣΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ 60 ΧΡΟΝΙΑ

Μόλις έλαβα  μία πολύ ενδιαφέρουσα είδηση που  δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ. Η πρώτη σκέψη που μου πέρασε απο το μυαλό όταν  τη διάβασα ήταν “άραγε τι πρόστιμο έπρεπε να πληρώσει;”

Όταν την καλοσκέφτηκα όμως, η όλη ιστορία, μου φάνηκε πολυ χαριτωμένη και τρυφερή και ίσως βαθιά μέσα μου να ήθελα να συμβεί και σε εμάς … (για μία φορά μόνο)..

Βιβλίο επεστράφη ταχυδρομικώς σε βιβλιοθήκη του Οχάιο των Ηνωμένων Πολιτειών ύστερα από έξι δεκαετίες, συνοδευόμενο από ανώνυμη επιστολή όπου εκφραζόταν μεταμέλεια. Το βιβλίο με τίτλο «Ναπολέων» ήταν βιογραφία του γάλλου στρατηλάτη, την οποία είχε συγγράψει ο Εμίλ Λούντβιχ. Η επιστολή που συνόδευε το βιβλίο ανέφερε: «Πήρα αυτό το βιβλίο από τα ράφια σας το 1949 και δεν το επέστρεψα.Ζητώ συγγνώμη. Είναι εξαιρετικό βιβλίο και σε εξαιρετική κατάσταση». Εφερε την υπογραφή «πρώην κάτοικος Τολέδου» και είχε την προσθήκη: « Το να νιώθεις ενοχή για 60 χρόνια είναι τρομερό πράγμα». Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα «Τhe Βlade» σε ρεπορτάζ της. Τo δέμα ταχυδρομήθηκε από το Μπέβερλι Χιλς της Καλιφόρνιας

Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύθηκε στο ΒΗΜΑ

[tags] Βέροια, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, αργοπορημένα βιβλία [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας