ΕΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΤΑΛΩ;

 

Η πρώτη αναφορά σε ρομπότ έγινε στην Μυθολογία των αρχαίων Ελλήνων. Ο Τάλως ήταν λοιπόν ήταν πρώτο «ρομπότ» κατασκευασμένο από τον θεό Ήφαιστο με μόνη αποστολή του να φυλάει την Κρήτη. Το τέλος του έφτασε με την επίσκεψη του Ιάσωνα και των Αργοναυτών στην Κρήτη.

Πραγματικά εντυπωσιάστηκα όταν διαπίστωσα πως τα περισσότερα παιδιά ( 6-9 ετών )που συμμετείχαν στο εργαστήριο ρομποτικής που έκανα το Σάββατο, γνώριζαν αυτή την πληροφορία. Δεν γνώριζαν βέβαια μόνο τον Τάλω αλλά και νεότερα ρομπότ όπως ο Wall-e. Πραγματικά αυτή η γενιά πιστεύω πως θα έχει πολλούς επιστήμονες της ρομποτικής.

Όλοι πραγματικά περάσαμε ένα όμορφο πρωινό του Σαββάτου, μαθαίνοντας για τα ρομπότ, κατασκευάζοντας ένα δικό μας ( Λιοντάρι ), το οποίο και προγραμματίσαμε να ανασηκώνεται και να τρομάζει με τον τρομερό του βρυχηθμό όσους είναι τριγύρω.
Την περίοδο των διακοπών των Χριστουγέννων θα γίνει ακόμη ένα εργαστήριο ρομποτικής για παιδιά 8-10 ετών ( με το εκπαιδευτικό πακέτο Lego WeDo) , αλλά και ένα Club Ρομποτικής για πιο μεγάλα παιδιά ( 11-15 ετών). Στο Club Ρομποτικής το οποίο θα αποτελείται από 4 συναντήσεις των 2,5 ωρών θα δημιουργήσουμε ακόμη πιο εξειδικευμένα ρομπότ – οχήματα χρησιμοποιώντας το εκπαιδευτικό πακέτο Lego Mindstrorms NXT.

Είμαι λοιπόν σε αναμονή για να γνωρίσω και άλλους νέους επιστήμονες της Ρομποτικής……ενώ εσείς μπορείτε να :

[tags]Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, Ρομποτική, Lego, NXT, WeDo,  Εργαστήριο[/tags]

 

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας