«Εταιρεία μελέτης, έρευνας και προβολής της νεοελληνικής τέχνης / Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης»

Αθήνα, 10-12-2019

Η οικογένεια του ζωγράφου και δάσκαλου Γιάννη Μόραλη, με πλήρη επίγνωση για τη σημασία της υλικής και άυλης κληρονομιάς που παρέλαβε από τον ίδιο και επιθυμώντας να την αξιοποιήσει δημιουργικά, προχώρησε στη σύσταση αστικής, μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Εταιρεία μελέτης, έρευνας και προβολής της νεοελληνικής τέχνης / Εργαστήριο Γιάννης Μόραλης» με έδρα το εργαστήριό του στην Αθήνα.

Με τη συμπλήρωση δέκα ετών από το θάνατό του ανακοινώνεται λοιπόν η λειτουργία του Εργαστηρίου Γιάννη Μόραλη. Σκοπός της η μελέτη, η ανάδειξη και η προστασία του καλλιτεχνικού έργου του αλλά και της νεοελληνικής τέχνης γενικότερα. Ο χαρακτήρας της εταιρείας είναι αμιγώς καλλιτεχνικός, ερευνητικός και εκπαιδευτικός και οι δράσεις που προτίθεται να αναπτύξει στο μέλλον συνδέονται αποκλειστικά με αυτόν. Πρόθεσή μας για το εργαστήριό του είναι να αποτελέσει πυρήνα μελέτης, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του διαχρονικού διαλόγου για την καλλιτεχνική δημιουργία στην Ελλάδα.

Ερευνητές, επιστήμονες και θεωρητικοί από τον χώρο του πολιτισμού, καλλιτέχνες, καθώς και άτομα που συνδέονται με το έργο του και την οικογένεια, αποτελούν τα ιδρυτικά μέλη της εταιρείας. Επιδίωξή μας η ανάπτυξη ευρύτερων συνεργασιών με πολιτιστικά και εκπαιδευτικά ιδρύματα και φορείς ή ερευνητικά κέντρα, στο πλαίσιο των προβλεπόμενων δραστηριοτήτων.

Το εργαστήριο του καλλιτέχνη στην οδό Δεινοκράτους ανακαινίστηκε με απόλυτο σεβασμό ως προς τη διατήρηση της ατμόσφαιρας του χώρου δημιουργίας του Γιάννη Μόραλη και διαμορφώθηκε ώστε να εξυπηρετεί τη νέα λειτουργία και τους στόχους της εταιρείας. Παράλληλα προβλέπεται η λειτουργία του εργαστηρίου του στη Αίγινα για εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις στο μέλλον.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Χριστίνα Μόραλη

Διεύθυνση: Δεινοκράτους 9, Αθήνα 10675 email: info@jmoralis.gr

 

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, έχει τη χαρά και την τιμή να φιλοξενεί στη συλλογή της, τμήμα της προσωπικής συλλογής του σπουδαίου Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Μόραλη, η οποία περιλαμβάνει βιβλία τέχνης και λογοτεχνικά.

Μία γενναιόδωρη και  ευγενική χειρονομία της οικογένειας Μόραλη  https://bit.ly/36ckw6E

 

Επιπλέον,  από το μήνα Φεβρουάριο μαθητές των Δημοτικών Σχολείων του Νομού μας, θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε εικαστικά εργαστήρια αφιερωμένα στο έργο του σπουδαίου Έλληνα εικαστικού Γιάννη Μόραλη.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 22 Ιανουαρίου 2020
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας