Η βίβλος του ομαδικού παιχνιδιού, ευκαιρία να εξερευνήσουμε ταυτότητα,κοινωνικότητα και συναισθήματα.

ποιθΤο παιχνίδι αποτελεί την ευκαιρία για την απόκτηση σημαντικών δεξιοτήτων που ενισχύουν την προσωπική, μαθησιακή και κοινωνική ανάπτυξη των ανθρώπων, ανεξάρτητα από την ηλικία τους. Η ενσωμάτωση του παιχνιδιού στη διδακτική πράξη κάνει τη μάθηση διασκεδαστική και βοηθάει τα παιδιά στο πλαίσιο του σχολείου αλλά και τους ενήλικες στο πλαίσιο της επαγγελματικής ή δια βίου εκπαίδευσης να κατανοήσουν την αξία της συνεργασίας, της επικοινωνίας και του αναστοχασμού.

Αυτό το βιβλίο περιέχει μια μεγάλη συλλογή δοκιμασμένων παιχνιδιών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε βιωματικά εργαστήρια, σε ομάδες νέων αλλά και στη σχολική τάξη, καλύπτοντας όλα τα πεδία:

– παιχνίδια για σπάσιμο του πάγου

– ιδέες για σχηματισμό ομάδων

– λεκτικά παιχνίδια που ακονίζουν τη σκέψη

– ξεκαρδιστικά παιχνίδια υψηλής ενέργειας

Όλα τα παιχνίδια στοχεύουν στην ενθάρρυνση ατόμων κάθε ηλικίας (από 6 έως 96 ετών) να σκέφτονται μόνα τους, να χρησιμοποιούν τη φαντασία τους και να έρχονται σε επαφή με τους γύρω τους. Δίνονται σαφείς οδηγίες, καθώς και ιδέες για συζήτηση με αφορμή το κάθε παιχνίδι.

Το βιβλίο απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, εμψυχωτές, εκπαιδευτές, ομαδάρχες αλλά και σε όσους επιθυμούν να εμπλουτίσουν τη δουλειά τους με παιχνίδια και τρόπους διερεύνησης της ταυτότητας, της κοινωνικότητας και του συναισθηματικού κόσμου.

Η βίβλος του ομαδικού παιχνιδιού : ευκαιρία να εξερευνήσουμε ταυτότητα, κοινωνικότητα και συναισθήματα / Jayaraja, Erwin Tielemans. Αθήνα : Πατάκης, 2013.271σ. : εικ. ; 24εκ.

Ο Erwin Tielemans έχει σπουδάσει Παιδαγωγικά. Είναι εκπαιδευτής του Lions Quest. Επιμορφώνει δασκάλους σε ολόκληρη την Ευρώπη και αξιολογεί επιμορφωτές δασκάλων. Μένει κοντά στην Αμβέρσα του Βελγίου και διατηρεί το δικό του γραφείο συμβουλευτικής εκπαιδευτών. Είναι επίσης συγγραφέας πολλών εκπαιδευτικών βιβλίων.

Ο Jayaraja έχει σπουδάσει Θεατρολογία και Φυσική Αγωγή και έχει πολλά χρόνια εμπειρίας στην εκπαίδευση ατόμων πάνω στα παιχνίδια και τις εξωτερικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες. Έχει εργαστεί για το YMCA National Centre, το Outward Bound Trust και το Adventure Unlimited στην Αγγλία. Έχει δίπλωμα στην ψυχοθεραπεία (Gestalt psychotherapy) και, σήμερα, εργάζεται ως σύμβουλος σε ένα κέντρο συμβουλευτικής νέων στο Κέιμπριτζ της Αγγλίας.

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας