Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ, ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Με κεντρικό σύνθημα «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα», ο Δήμος Βέροιας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2017, διοργανώνοντας μια σειρά εκδηλώσεων την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 ημέρα όπου έχει επίσημα ανακηρυχθεί ως «Ευρωπαϊκή Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο».

Η καθιέρωση της «ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ» (16 – 22 Σεπτεμβρίου), με κορύφωση την «ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ», στις 22 Σεπτεμβρίου, έχει ως στόχο την ανάδειξη της αναγκαιότητας περιορισμού της χρήσης των αυτοκινήτων, τουλάχιστον εντός των αστικών κέντρων και την ενθάρρυνση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο Δήμος Βέροιας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2017, σε συνεργασία με το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας, το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας και τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη  συνδιοργανώνουν  τις ακόλουθες δράσεις:

  • Ποδηλατική διαδρομή χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα από το Ανθρώπινο Δυναμικό Βέροιας και το ΚΑΠΑ Δήμου Βέροιας, την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, με αφετηρία την Πλατεία Δημαρχείου και τερματισμό στην ίδια πλατεία. Η διαδρομή είναι περίπου 20 χλμ. και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 2 ώρες. Η εκκίνηση είναι προγραμματισμένη για τις 5.00 μ.μ. ενώ οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 4.30 μ.μ. όπου μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή  παιδιά Γυμνασίου – Λυκείου και ενήλικες, με απαραίτητη προϋπόθεση να φορούν προστατευτικό κράνος.
  • Εκπαιδευτικά εργαστήρια για παιδιά δημοτικού σχολείου που διοργανώνονται από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας την Πέμπτη 21 και την Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σχετικά με τα μεγάλα προβλήματα του πλανήτη ώστε να γίνουν αυριανοί πολίτες με οικολογική συνείδηση. Με αφορμή το βιβλίο «Απέναντι» του Θοδωρή Παπαϊωάννου γνωρίζουμε τον Μέλιο το σκαθάρι. Το εργαστήριο περιλαμβάνει ανάγνωση του βιβλίου και δραστηριότητες και  απευθύνεται σε μαθητές 7-8 ετών.
  • Ενημερωτική συνάντηση για την Τηλεργασία στο Maker Space της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης,  την Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017,  09:00-10.00 το πρωί.

 

Η Τηλεργασία ή εργασία  από απόσταση είναι μια νέα μορφή εργασίας κατά την οποία οι εργαζόμενοι έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται από οπουδήποτε και οποιαδήποτε μέρα και ώρα.  Με άλλα λόγια, η καθημερινή μεταφορά τους σε ένα κεντρικό τόπο δουλειάς αντικαθίστανται από τη δυνατότητα εργασίας κάνοντας χρήση των σύγχρονων μορφών τηλεπικοινωνίας. Ελάτε να γνωρίσουμε εργαλεία και τεχνολογίες και υπηρεσίες που θα μας φανούν χρήσιμα ώστε να εργαστούμε από απόσταση και να εξερευνήσουμε ιστοτόπους που μπορούμε να βρούμε εργασία εξ αποστάσεως σε πολλά αντικείμενα.

Με τον υπεύθυνο Τεχνολογίας της βιβλιοθήκης κ. Γιώργο Μπίκα.

Ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Παρακαλούμε δηλώστε συμμετοχή στο τηλ. 2331024494

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 19 Σεπτέμβριος 2017
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας