Η Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας και το Futurelibrary στις εκδηλώσεις της Περιφέρειας K.Μακεδονίας στη ΔΕΘ

Δείτε τα Video Από την Ασπασία Τασιοπούλου από την Δ.Κ.Β.Β.
και την Δέσποινα Γερασιμίδου από το Futurelibrary

Την πρώτη ζωντανή μετάδοση του εκπαιδευτικού δικτύου Μαθητικού Διαδικτυακού Ραδιοφώνου “European School Radio” για τη νέα σχολική χρονιά από μαθητές της Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξένησε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στο περίπτερό της την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 στην 78η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Μαθητές από το λύκειο του Καμπάνη της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς οι οποίοι συμμετέχουν στο εκπαιδευτικό δίκτυο μαθητικού διαδικτυακού ραδιοφώνου “European School Radio” ξεναγήθηκαν στο χώρο του Περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην 78η ΔΕΘ και μετέδωσαν διαδικτυακά τις συνεντεύξεις που τους παραχώρησαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και η Αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας, Καινοτομίας και Νέων Τεχνολογιών της ΠΚΜ Τζελίνα Μακραντωνάκη καθώς και τις εντυπώσεις τους από τη φετινή διοργάνωση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2013, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Αντιπεριφέρεια Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας σε συνεργασία με το Λογοθέατρο – Ομάδα Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στα “150 χρόνια από τη γέννηση του Κωνσταντίνου Π. Καβάφη” με τη συμμετοχή των ποιητών: Αναστασίας Χατζή- Μουλά, Αντωνίας Καλαϊτζόγλου, Ζαχαρία Προδρόμου, Πασχάλη Παπαβασιλείου και Γιάννη Φωτίου.

Την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2013 στις 19.30 στο Περίπτερο Α11 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Αντιπεριφέρεια Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) της Αναπτυξιακής Ένωσης Μακεδονίας διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση όπου παρουσιάστηκαν  η κοινή προσπάθεια της ΠΚΜ και του ΚΕΠΑ με στόχο τη δημιουργία ενός κέντρου Design και οι προοπτικές προώθησης και ανάπτυξης του Design στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν ο κ. Νεοκλής Στάμκος και η κ. Χριστίνα Σκουμπρίδου από το Κέντρο Επιχειρηματικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης.

Το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12 το μεσημέρι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Αντιπεριφέρεια Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας παρουσίασαν εκδήλωση με θέμα “Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας – Future Library: εκεί δε θ’ακούσεις ποτέ σσσσσς!” όπου οι κ.κ. Ασπασία Τασιοπούλου και Δέσποινα Γερασιμίδου από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας παρουσίασαν  στο κοινό της ΔΕΘ τον καινοτόμο χαρακτήρα και το έργο της συγκεκριμένης Βιβλιοθήκης καθώς και τις μελλοντικές προοπτικές λειτουργίας και αναβάθμισης των δημόσιων βιβλιοθηκών .

Τέλος, την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 19.30 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας – Αντιπεριφέρεια Εξωστρέφειας, Νέων Τεχνολογιών και Καινοτομίας διοργάνωσε στο Περίπτερο Α11 της ΠΚΜ στην 78η ΔΕΘ, εκδήλωση παρουσίασης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος “Πολιτιστικοί Δρόμοι Κυρίλλου και Μεθοδίου”, στο πλαίσιο της συμμετοχής της ΠΚΜ στις επετειακές εκδηλώσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης για τα 1.150 χρόνια από την αποστολή των Φωτιστών των Σλάβων Κυρίλλου και Μεθοδίου στη Μεγάλη Μοραβία της σημερινής Τσεχίας. Στην εκδήλωση μίλησαν οι κ.κ. Ευδοκία Τσατσούρη, Δήμητρα Κούντουρα και Ευγενία Κούντουρα.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 17 Σεπτεμβρίου 2013
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας