Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΣΟΥΣΟΥΡΕΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ το ολοκαίνουργιο βιβλίο της κ. Ελισάβετ Τάρη, το Σάββατο 23 Μαϊου, στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας και οι εκδόσεις Φυλάτος σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου παιδικού βιβλίου της Ελισάβετ Τάρη «Η Μάγισσα Σουσουρέλα και οι αριθμοί», το Σάββατο 23 Μαΐου 2015 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης (στην οδό Έλλης 8).

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Τζωρτζίνα Αθανασίου,Δρ.Γλωσσολογίας και ο Νίκος Πιτάνιος-δημοσιογράφος. Στην παρουσίαση και το διαδραστικό παιχνίδι συμμετέχει το 16ο Δημοτικό Σχολείο της Βέροιας.

Η μάγισσα Σουσουρέλα περιμένει τους μικρούς μας φίλους να διασκεδάσουν μαζί της και να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο των αριθμών! Να είστε όλοι εκεί!  Η είσοδος είναι ελεύθερη.


Λίγα λόγια για το βιβλίο

Η Σουσουρέλα είναι μια μάγισσα αλλιώτικη από όλες τις άλλες.  Είναι νέα, όμορφη, χαμογελαστή και ντυμένη μοντέρνα. Δεν πετάει με σκούπα, αλλά με το αεροπλανάκι της.  Οι κάτοικοι του «Μαγoπλανήτη» αποφάσισαν μια μέρα να επισκεφθούν τη Σουσουρέλα και τις μάγισσες βοηθούς. Όλοι ήταν χαρούμενοι  με αυτή τη συνάντηση, αλλά οι μικρές μάγισσες δεν ήξεραν να μετρήσουν και δεν μπορούσαν να ετοιμάσουν τη γιορτή της υποδοχής… Το βιβλίο «Η μάγισσα Σουσουρέλα και οι αριθμοί» είναι ένα ανατρεπτικό παραμύθι που απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας, με στόχο να κάνει την εκμάθηση των αριθμών μια  ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα γεμάτη μουσική και ρυθμό. Ήδη έχει κυκλοφορήσει το 2012 το πρώτο βιβλίο της σειράς, «Η μάγισσα Σουσουρέλα και η αλφαβήτα».

 Η εικονογράφηση είναι του Κωστή Χατζηβασδέκη και η μουσική του Σούλη Λιάκου.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Ελισάβετ Τάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε παιδαγωγικά στην Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και στο Παιδαγωγικό Τμήμα του ΑΠΘ. Μετεκπαιδεύτηκε στη Γενική Αγωγή στο Διδασκαλείο του Παιδαγωγικού τμήματος του ΑΠΘ. Είναι επίσης πτυχιούχος του Νομικού Τμήματος της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ και μεταπτυχιακή διπλωματούχος της ίδιας Σχολής, στον Τομέα της Φιλοσοφίας του Δικαίου με ειδίκευση στη θρησκευτική ελευθερία στην εκπαίδευση. Διορίστηκε στην Α/θμια Εκπαίδευση και εργάστηκε σε σχολεία της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Βέροιας. Υπηρέτησε, επίσης, ως διευθύντρια στο Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου. Από τον Ιανουάριο του 2012 υπηρετεί ως Σχολική Σύμβουλος στην Έδεσσα. Ως εκπαιδευτικός ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία υλοποιώντας προγράμματα φιλαναγνωσίας, καθώς και με θέματα αντιρατσιστικής αγωγής, κοινωνικού αποκλεισμού και ισότητας ευκαιριών στην εκπαίδευση.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 19 Μάιος 2015
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας