Θα παραμείνουμε απαθείς; Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Διάλεξη του κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη στη Δημόσια Βιβλιοθήκη της Βέροιας

Οι Φίλοι του Βυζαντινού Μουσείου Βέροιας και η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας σας προσκαλούν στη διάλεξη του κ. Κωνσταντίνου Φωτιάδη με θέμα «Θα παραμείνουμε απαθείς; Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου».  Η Εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26 Απριλίου 2017, ώρα 6:30μ.μ στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, Έλλης 8, Βέροια.  Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό και όλοι οι πολίτες είναι ευπρόσδεκτοι.

Ο Ημαθιώτης  Κωνσταντίνος Φωτιάδης είναι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ.  Στο Πανεπιστήμιο Tubingen Γερμανίας πραγματοποίησε τις μεταπτυχιακές σπουδές του και τη διατριβή του.  Το 1989 εκλέχτηκε λέκτορας στη Φιλοσοφική Σχολή του Α.Π.Θ. και το 1997 καθηγητής της Ιστορίας του Νέου Ελληνισμού στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.  Το 2016 αναγορεύτηκε σε ομότιμο καθηγητή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Τα επιστημονικά του ενδιαφέροντα αναφέρονται στον ελληνισμό του Πόντου, της Μικράς Ασίας, της Ρωσίας, τους κρυπτοχριστιανούς του Πόντου, τους εξισλαμισμούς της Μικράς Ασίας.  Έχει συγγράψει περισσότερα από τριάντα βιβλία, ενώ το έργο του «Η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου» εκδόθηκε το 2004 από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων.

Το τελευταίο βιβλίο του, που συνέγραψε με τον κ. Ευαγ. Τσιανάκα και έχει τίτλο «Το ποντιακό ζήτημα και η 19η Μαΐου  εκείθεν και εντεύθεν του Αιγαίου», Θεσσαλονίκη, 2015, αναφέρεται στα τουρκικά σχολικά εγχειρίδια και τι γράφουν για την επέτειο της 19ης Μαΐου.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 18 Απρίλιος 2017
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας