ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

 

Εκτός από την επίσημη ιστοσελίδα ( https://www.libver.gr ) και το blog το οποίο αυτή την στιγμή διαβάζετε, η Βιβλιοθήκη έχει αναπτύξει και άλλες ηλεκτρονικές υπηρεσίες χρησιμοποιώντας  εργαλεία WEB 2.0, στα οποία θα ήθελα να κάνω μια αναφορά μιας και νομίζω πως ίσως δεν τα γνωρίζετε όλα.

Εδώ και μερικές ημέρες είναι έτοιμη μια νέα ιστοσελίδα στην οποία μπορείτε να αναζητήσετε Podcasts & Vidcasts που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην βιβλιοθήκη στο πλαίσιο της υπηρεσίας «Ψηφιακές Εμπειρίες» και της δράσης «Η πόλη μιλάει». Ακόμη μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις Ψηφιακές Ιστορίες που έκαναν συμπολίτες μας , αλλά στα τεύχη της Εφημερίδας “To Περισκόπιο των Παιδιών”.

Έχουμε δημιουργήσει επίσης τον δικό μας χώρο σε υπηρεσίες web 2.0 όπως :

  • τo Facebook στο οποίο η ομάδα μας αριθμεί ήδη 1.130 μέλη
  • το Twitter
  • το Youtube με 87 video που περιλαμβάνουν Ψηφιακές ιστορίες, στιγμιότυπα από τις δράσεις μας αλλά και τις απόψεις των μελών μας.
  • Το Flickr με περίπου 13.000 φωτογραφίες από τις δραστηριότητες μας
  • Το Delicious όπου συγκεντρώνουμε χρήσιμες συνδέσεις

Δεν θα ξεχάσω βέβαια να αναφέρω το Wiki της Ημαθίας, στο οποίο μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τον Νομό μας όπως εκδηλώσεις ( μπορείτε και εσείς να προσθέσετε την δική σας ) , δύο βάσεις δεδομένων , με τους σύγχρονους Δημιουργούς του Νομού, αλλά και τους συλλόγους. Επίσης μπορείτε να ενημερωθείτε για την γειτονιά μας.

Η Βιβλιοθήκη μας επίσης ξεκίνησε μια προσπάθεια να συγκεντρώσει τους ανθρώπους του βιβλίου σε ένα κοινωνικό δίκτυο και να συμβάλει με αυτό τον τρόπο στη βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρουν οι βιβλιοθήκες στο ευρύτερο κοινό. Το Futurelibrary είναι πραγματικότητα από τον Σεπτέμβριο του 2009.

Ανανεώσαμε και συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την Πύλη των Λαϊκών Βιβλιοθηκών Infolibraries.

Τολμώ να ανατρέξω ακόμη πιο πίσω χρονικά θα σας παρουσιάσω τον πρώτο Πολιτιστικό Ψηφιακό χάρτη της Βέροιας με το όνομα TheVeriaGrid o οποίος έχει παρουσία στο διαδίκτυο από τον καιρό που ξεκίνησε και η υπηρεσία του Google maps .

Για το τέλος θα αφήσω την Αγγλική έκδοση της ιστοσελίδας της βιβλιοθήκης μας η οποία είναι μια εντελώς διαφορετική ιστοσελίδα σε ότι αφορά το περιβάλλον και δεν αποτελεί αντίγραφο της Ελληνικής.

Αυτά είναι μόνο η αρχή. Ακόμη περισσότερα έρχονται στο μέλλον. Θα αναφερθώ μόνο στην “Μέδουσα” το ψηφιακό αποθετήριο που ετοιμάζουμε το οποίο θα δίνει πρόσβαση σε υλικό που δεν είχε το κοινό πρόσβαση έως τώρα.  Το υλικό αυτό θα είναι σε ψηφιακή μορφή και θα μπορεί να έχει πρόσβαση κάθε χρήστης επισκέπτης του αποθετηρίου, όπως επίσης και οι χρήστες της Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Europeana η οποία αρχίζει σιγά σιγά να αυξάνει το υλικό της.

[tags]Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας,  Υπηρεσίες, Ηλεκτρονικές, Infolibraries, Futurelibrary, Web 2.0[/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας