Καλοκαιρινές προτάσεις (βιβλία, ταινίες, μουσική)

Ακούμε πολλές φορές ότι ένα βιβλίο στην παραλία μπορεί να είναι ο πιο καλός μας φίλος. Επειδή εμείς εδώ στη βιβλιοθήκη το πιστεύουμε απόλυτα, γι’ αυτό έχουμε ξεχωρίσει και σας προτείνουμε τίτλους από βιβλία που υπάρχουν στη συλλογή μας. Οι προτάσεις μας θα επαναλαμβάνονται κάθε 15 ημέρες και θα περιλαμβάνουν και τίτλους από τανίες DVD και μουσικά CD.
Υπενθυμίζουμε ότι τα βιβλία τώρα το καλοκαίρι δανείζονται για 30 ημέρες, με δυνατότητα δυο δεκαήμερων ανανεώσεων. Τα DVD δανείζονται για 3 ημέρες και τα CD μουσικής για 6 ημέρες χωρίς δυνατότητα ανανέωσης.

Καδιώ Κολύμβα : Ρότα περ Όστρια εκδόσεις Αρμός

Η αυγή του 16ου αιώνα βρίσκει τη Βενετία να κυριαρχεί ακόμα στις Κυκλάδες και τους πειρατές να λυμαίνονται το Αιγαίο. Τα νησιά υποφέρουν…
Οσοι αναγνώστες έχουν επισκεφθεί τη Σαντορίνη θα το χαρούν πολύ.

Αγγελική Νικολοπούλου Δαχτυλίδι σε μαύρο φόντο εκδόσεις Κασταλία

Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους στο ιστορικό μυθιστόρημα της Αγγελικής Νικολοπούλου «Δαχτυλίδι σε μαύρο βελούδο» κρατούν τα μέλη μιας χιώτικης οικογένειας, που περνά αμέριμνα τον καιρό της στο νησί, χωρίς να υποψιάζεται τη θύελλα που πλησιάζει.

Μιχάλης Μοδινός: Χρυσή Ακτή εκδόσεις Καστανιώτης

Φυγή, αναζήτηση, εγκατάλειψη ή αλλαγή τόπου; O ήρωας αφήνει οικογένεια, καριέρα, σπίτι και μιαν ασφαλή ζωή στο κέντρο της Eυρώπης για να επιδιώξει την περιπέτεια στην αντίπερα όχθη.

Αγγελος Ροδαφηνός: Οι ηλίθιοι είναι ανίκητοι! … ιδιωτική έκδοση
Το βιβλίο έχει ως σκοπό να εμπνεύσει, αλλά και να εκπαιδεύσει. Κατ’ αρχάς παρουσιάζεται η μέθοδος “Ρο”, ένα απλό μα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αντιμετώπισης προβλημάτων και διαχείρισης του στρες.

William Dalrymple: Στα βήματα του Μάρκο Πόλο Από τον Πανάγιο Τάφο στο παλάτι του Κουμπλάι Χαν εκδόσεις Πατάκης
«Ο Μάρκο Πόλο ήρθε στον Πανάγιο Τάφο το φθινόπωρο του 1271. Η Ιερουσαλήμ είχε ηττηθεί οριστικά από το Ισλάμ τριάντα χρόνια πριν και ο Τάφος πρέπει να ήταν μισοερειπωμένος…». Εύστοχο, λακωνικό και προκλητικό, το βιβλίο είναι μια περιπετειώδης αφήγηση για τζαμιά και ιερούς τάφους, κινδύνους και γιορτές.

Διαβάστε ακόμη:

Nemat Marina
Η φυλακισμένη της Τεχεράνης από τις εκδόσεις Ψυχογιός

Hislop Victoria
Το νησί από τις εκδόσεις Διόπτρα

Lessing Doris
Αγάπη ξανά από τις εκδόσεις Νέα Σύνορα

[tags]Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, λογοτεχνία[/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας