Κηπουρική για όλους : απολυμαντικά φυτά

Τα φυτά είναι πραγματικά η φυσική αναπνοή του περιβάλλοντος. Η παρουσία τους σ’ ένα σπίτι, ένα γραφείο ή έναν δημόσιο χώρο μπορεί να μειώσει τις ποσότητες επικίνδυνων χημικών ουσιών που περιέχονται στις μπογιές, στις ταπετσαρίες, στις μοκέτες, στα βερνίκια, στις κόλλες, στα οικιακά είδη…

Εκτός από την ικανότητά του να βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα, τα φυτά απορροφούν ένα τμήμα των ηλεκτρομαγνητικών ακτινοβολιών που εκπέμπονται από τους υπολογιστές, τα κινητά τηλέφωνα, τα κλιματιστικά και τους φούρνους μικροκυμάτων, μειώνοντας έτσι αισθητά το άγχος και τον θόρυβο πολλών χώρων διαβίωσης και εργασίας.

Επιστημονικές μελέτες επιβεβαιώνουν την ωφέλιμη δράση της παρουσίας των φυτών μέσα τους χώρους που ζούμε και εργαζόμαστε. Το παρόν βιβλίο περιλαμβάνει 60 φυτά με απολυμαντικές ιδιότητες. Μάθετε να τα αναγνωρίζετε, να τα καλλιεργείτε, να τα διατηρείτε και να απολαμβάνετε τα οφέλη τους. Με μεγάλες έγχρωμες φωτογραφίες και κατανοητές περιγραφές σκοπεύει να συμβάλει στην καλύτερη κατανόηση των ευεργετικών ιδιοτήτων τους και στην αξιολόγηση της αποτελεσματικότητάς τους στο οικιακό και εργασιακό μας περιβάλλον. Τα φυτά είναι η καλύτερη συνταγή κατά του άγχους και της ρύπανσης και ο καλύτερος σύμμαχός μας για καθημερινή υγεία και ευεξία!

Κηπουρική για όλους : απολυμαντικά φυτά : καθαριστικά, χαλαρωτικά, προστατευτικά, προστατευτικά, εντομοαπωθητικά / Benedicte Boudassou. Αθήνα : Πεδίο, 2013 . 143σ. : εικ. ; 23εκ. 

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας