Λουιζίτο… μια ιστορία αγάπης

Σουζάννα Ταμάρο
Λουιζίτο ..μια ιστορία αγάπης
Εκδ. ΩΚΕΑΝΙΔΑ

H Aνσέλμα είναι συνταξιούχος δασκάλα χήρα, μόνη  εδώ και χρόνια σε μια γκρίζα ζωή . Έπειτα μια αποπνικτική καλοκαιρινή βραδιά βρίσκει παρατημένο σ’ έναν κάδο απορριμμάτων έναν υπέροχο παπαγάλο κι αποφασίζει εντελώς αυθόρμητα να τον πάρει στο σπίτι της. Aπό κείνη τη στιγμή όλα αλλάζουν: ο πάγος στην καρδιά της λιώνει και καθώς ασχολείται με τον καινούργιο της φίλο έρχονται στην επιφάνεια οι αναμνήσεις μιας ολόκληρης ζωής.

Γκαμπριέλ Ματζνέφ
Μαμά μου οι Τούρκοι
Εκδ. ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗΣ
Η Στεφανί και η Ματίλντ, δεκαοχτώ και είκοσι χρόνων αντίστοιχα, αποφασίζουν να μάθουν ιταλικά. Τι το πιο φυσικό; Μαθητούδια παθιασμένα με τη γλώσσα του Δάντη … Τα μέλη της εύθυμης αυτής παρέας, που γρήγορα θα ενωθεί με δεσμούς που ξεπερνάνε τα μαθήματα ιταλικών, θα ανακαλύψουν πτυχές του χαρακτήρα τους που δεν γνώριζαν και θα αναζητήσουν την ευτυχία σ’ ένα ταξίδι που θα ξεκινήσει στο Παρίσι και θα ολοκληρωθεί στη Βενετία και τη Νάπολη.

Το “Μαμά μου οι Τούρκοι!” είναι ένα ερωτικό μυθιστόρημα, ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα στην Ιταλία αλλά και ένα μυθιστόρημα για τον έρωτα της Ιταλίας.

Το “Μαμά μου, οι Τούρκοι!” ήταν υποψήφιο για το έγκυρο βραβείο Medicis. 

Γιάννης Κολλιάρος
Τα σκουλαρίκια της μνήμης
Εκδ. ΠΑΤΑΚΗΣ

Μια νεαρή Τουρκάλα, θύμα βιασμού  από Έλληνες στρατιώτες, καταφεύγει στη Σμύρνη, όπου περιθάλπεται στο σπίτι της Αργυρής. Εκεί γεννά ένα αγοράκι, τον Κωνσταντίνο, και αυτοκτονεί γράφοντας στον τοίχο με το αίμα της “καχρ ολσούν σαβασά” (ανάθεμά σε, πόλεμε). Με την καταστροφή της Σμύρνης η Αργυρή και ο Κωνσταντίνος έρχονται πρόσφυγες στη Χίο, όπου παλεύουν για να αντιμετωπίσουν τη ζωή με όλα της τα προσωπεία.

Στεφανάκης Δημήτρης
Φρούτα εποχής
Εκδ. ΩΚΕΑΝΙΔΑ

Χωρισμένος από τη νευρασθενική σύζυγό του, ο ήρωας αυτής της ιστορίας φτάνει στη Μύκονο για να μπορέσει να ξεπλύνει, στο πλευρό ενός φίλου από τα παλιά, τ’ άπλυτα της ζωής του. Όμως η θεότητα του ελληνικού καλοκαιριού αποδεικνύεται απρόβλεπτη, όσο και οι αντιδράσεις ενός ανθρώπου που προσπαθεί να ξεφύγει από τις ναρκωμένες του αισθήσεις. Η ατμόσφαιρα του κοσμικού νησιού, επιφυλάσσει εκπλήξεις και εμπειρίες και το αίσθημα που παραμονεύει στα σοκάκια του νησιού, είναι πως πίσω από κάθε τέλος υπάρχει πάντα μια αρχή.

[tags] Βέροια, Βιβλιοθήκη Βέροιας, μυθιστορήματα, λογοτεχνία [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας