ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΛΑΣ

Η πιο ωραία φωνή στον κόσμο. Η ιστορία ενός τραγικού και υπέρτατου έρωτα. Ένας κρυφός γιος κι ένας ανομολόγητος πόνος. 

Στις 16 Σεπτεμβρίου του 1977 η Μαρία Κάλλας πεθαίνει από καρδιακό επεισόδιο στο Παρίσι, όπου είχε αποσυρθεί σε μια θλιβερή απομόνωση ύστερα από μια εκθαμβωτική ζωή και καριέρα, κατά την οποία είχε γίνει για όλο τον κόσμο “η Θεϊκή”. Χιλιάδες θαυμαστές, εκατοντάδες επιτυχίες κι ένας έρωτας σαν παραμύθι, που όμως κατέληξε σε τραγωδία. Ο Αλφόνσο Σινιορίνι, βασισμένος σε επιστολές που είχε πρόχειρα γράψει η Κάλλας, προτού τις στείλει στους πιο αγαπητούς της φίλους ή, στις περισσότερες περιπτώσεις, στον ίδιο της τον εαυτό εν είδει προσωπικού ημερολογίου, εγκαταλείπει τα συνηθισμένα μονοπάτια της βιογραφίας και επιχειρεί την ανασύσταση της ζωής της μυθικής τραγουδίστριας. Δίπλα στην Κάλλας ξαναζωντανεύουν αξέχαστες προσωπικότητες, όπως ο πανίσχυρος Αριστοτέλης Ωνάσης, η Μαίριλιν Μονρόε, η Γκρέις Κέλι και η Μάρλεν Ντίτριχ.

Ένα δυνατό μυθιστόρημα, όπου η Κάλλας μετουσιώνεται στις ηρωίδες, στις οποίες με τόσο πάθος έδωσε φωνή, ψυχή και αισθήματα.

Ο Αλφόνσο Σινιορίνι γεννήθηκε στο Μιλάνο το 1964. Είναι διευθυντής έκδοσης στα εβδομαδιαία περιοδικά Chi και TV sorrisi & canzoni. Παθιασμένος εραστής της όπερας και θαυμαστής της Μαρίας Κάλλας, αποφάσισε να γράψει τη μυθιστορηματική βιογραφία της μυθικής τραγουδίστριας, βασισμένος σε εκατοντάδες επιστολές της που είχε στα χέρια του. Το αποτέλεσμα είναι ένα συγκινητικό και ανθρώπινο έργο, τα δικαιώματα του οποίου έχουν πουληθεί σε 12 χώρες, ενώ ενδέχεται να γυριστεί ταινία στον κινηματογράφο με την Πενέλοπε Κρουζ στο ρόλο της Ελληνίδας ντίβας.

[tags] Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, Μαρία Κάλλας, Βιογραφία, Αλφόνσο Σινιορίνι [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας