Με μια Μεγαααααάλη δόση Φαντασίας!!!

Το Σάββατο 14 Νοεμβρίου στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, «φανταστικά πλασματάκια» γεννήθηκαν μέσα από την φαντασία των παιδιών. Η Ζωγράφος Φωτεινή Χαμιδιελή μαζί με τις μαθήτριες της Γ΄ Γυμνασίου του 3ου Γυμνασίου Βέροιας : Βιβή Φωτιάδου, Αμβροσία Τσικερδάνου, Φανή Τσατσάνη, Σμαρώ Ταλάκη και Έλενα Πατρίκα βοήθησαν τα παιδιά που συμμετείχαν στο εργαστήριο να δημιουργήσουν φανταστικούς ήρωες και να γράψουν τρεις ιστορίες για αυτούς. Απολαύστε τις :

Ο Γουρλής
Ο Γουρλής βρέθηκε το 2008 στην Ουκρανία πίσω από ένα μεγάλο θάμνο. Του αρέσει να μασουλάει πολύχρωμα ρούχα, βρώμικα παπούτσια και μερικές φορές ακόμη και ρόδες ποδηλάτου. Είναι ένα πολύ γλυκό και φιλικό πλασματάκι. Πρέπει να σας αποκαλύψουμε ότι ο Γουρλής μας κοιμάται μέσα στο αυτί του Ορφέα, αλλά ο Ορφέας δεν το ξέρει. Τρελαίνεται να πίνει φραουλοβισσινάδα και να παίζει όλη μέρα με τυρκουάζ αυτοκινητάκια και με μια μπάλα που έχει μια ψηληηηηηή κεραία!….

Φανή Τσατσάνη – Ελένη Τριανταφυλλίδου – Κωνσταντίνος Δεληγιώργης – Διονύσης Ρέππας – Ορφέας Αδαμίδης – Δημήτρης Λυμούσης – Γιάννης Γκούμας

Ο Διαβαστούλης
Ο Διαβαστούλης μπορεί να φαίνεται τρομερός αλλά έχει καρδιά-ψυχή μικρού παιδιού. Περνά τον χρόνο του μέσα στις ντουλάπες του σπιτιού αλλά κοιμάται συνήθως μέσα σε σπηλιές. Συνήθως τρώει κρέας αλλά η αδυναμία του είναι … τα βιβλία! Δεν θα το πιστέψετε, κυριολεκτικά τα καταβροχθίζει. Το χόμπι του είναι το πινγκ-πονγκ και δεν λέει ποτέ όχι σε μια παρτίδα τένις. Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει δάσκαλος. Το αγαπημένο του χρώμα είναι το πράσινο και περνά τις διακοπές του στην καταπράσινη ζούγκλα, τρώγοντας μπανάνες, καρύδες, αχλάδια και … κυδώνια όοοοοολη μέρα. Τον τελευταίο καιρό είναι λίγο αφηρημένος γιατί έχει ερωτευτεί. Στο σχολείο πάντως είναι πρώτος στη γλώσσα και στα καλλιτεχνικά. Το 1825 ένας Άγγλος εξερευνητής τον ανακάλυψε στην Αφρική….

Βιβή Φωτιάδου – Αφροδίτη Λυμούση – Φαίη Πανταζή – Ράνια Πανταζή – Αντώνης Βασιλειάδης – Θανάσης Βασιλειάδης

Μυτόσφαιρο
Το 2000 ανακαλύφθηκε μέσα σε ένα σάκο παπουτσιών του ποδοσφαίρου, που δεν μυρίζουν και τόσο υπέροχα σε μας τους ανθρώπους, ο Μυτόσφαιρος. Φυσικά το μικρό μας πλασματάκι ζει μέσα στα όχι και τόσο καθαρά παπούτσια. Συχνά τρώει τα κορδόνια τους. Γιαυτό το λόγο θα πρέπει να κοιτάζετε προσεκτικά μέσα στα παπούτσια του ποδοσφαίρου πριν τα φορέσετε για να μην τον πατήσετε κατά λάθος. Και δεν θα το πιστέψετε αλλά οι καλύτεροι του φίλοι είναι οι … κάλτσες! Έχει μια μακρουλή ουρά που αλλάζει χρώματα ανάλογα με τη διάθεση του και τα γαμψά του νύχια τον βοηθούν ν’ αρπάζει την τροφή του, δηλαδή τα κορδόνια των παπουτσιών…

Αμβροσία Τσικερδάνου – Σοφία Τύπου – Δάφνη Αναγνωστάκη – Γιώργος Τροχόπουλος – Έφη Κούσιου

[tags]Βέροια, Δημόσια Βιβλιοθήκη Βέροιας, Εκδηλώσεις , Παιδιά[/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας