Μικρή επιλογή από το συγγραφικό έργο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου

Με συγκίνηση όλη η Ελλάδα πληροφορήθηκε σήμερα το πρωί το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος υπήρξε μια από τις σημαντικότερες μορφές της εκκλησίας της Ελλάδος. Πολυγραφότατος με πλήθος Θεολογικών και ηθικοπλαστικών κειμένων, αρθρογραφούσε στον εκκλησιαστικό τύπο και σε εφημερίδες.

Η Βιβλιοθήκη, στο τμήμα της Θρησκείας, διαθέτει δύο βιβλία του με τίτλο

1.Από χώμα και ουρανό, το οποίο κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Καστανιώτης

“Οι εξελίξεις των ιστορικών γεγονότων μέσα στη ζωή των ανθρώπων, και οι συγκυρίες που συχνά τις συνοδεύουν, συνιστούν πρόκληση για όποιον επιδιώκει αναλύσεις σε βάθος και συναγωγή συμπερασμάτων για τη ζωή.”

2.Μηνύματα πίστεως από τις Εκδόσεις Νέα Σύνορα

“Παιδιά μου, σήμερα αυτός που σας μιλά παίρνει επάνω του την ευθύνη για τις αμαρτίες όλης της γενιά του και σας ζητά συγγνώμη. Θέλει, όμως, ταυτόχρονα να σας πει πως καμιά αμαρτία δική μας, καμιά αστοχία δική σας δεν μπορούν να σας κλείσουν τον δρόμο προς την καταξίωση. Υπάρχει ένας χώρος που δεν θα σας προδώσει ποτέ. Είναι ο χώρος της Εκκλησίας. Ελάτε σ’ αυτόν, ελάτε στην πίστη, ελάτε στον Χριστό. Θα βρείτε ό,τι έχετε χρόνια τώρα στερηθεί. Και μαζί, την αληθινή ελευθερία, την αληθινή δικαιοσύνη, την αληθινή αλήθεια».

[tags]βιβλιοθήκη βέροιας, θρησκεία, Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος, Ορθόδοξη Ανατολική Εκκλησία[/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας