Μικρόβιααααα…

Συνεχίζεται το πρόγραμμα των Καλοκαιρινών Δραστηριοτήτων για παιδιά από τη Δημόσια Βιβλιοθήκη.
Την Παρασκευή 17 Ιουλίου τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να διαβάσουν για τα μικρόβια και τους ιούς, από το βιβλίο της Κόλλινς Ρος με τίτλο “Μικρόβια” εκδ. Πατάκης, να “συστηθούν” μαζί τους και να μάθουν πώς μπορούν να αποφεύγουν δυσάρεστες συναντήσεις μαζί τους, γιατί όπως λένε και τα ίδια τα παιδιά “τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστε!!! Αυτό το μήνυμα δίνει και το βιβλίο της Ελίζαμπεθ Βέρντιγκ “Τα μικρόβια δεν είναι για να τα μοιραζόμαστε” από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

Στο τέλος της εκδήλωσης τα παιδιά παρακολούθησαν ένα πείραμα. Όλα τα παιδιά, αφού έβαλαν λίγη κρέμα στις παλάμες τους, έριξαν χρυσόσκονη η οποία κόλλησε, θεωρώντας ότι κάπως έτσι βρίσκονται και τα μικρόβια καθημερινά στα χέρια μας .
Μετά χρησιμοποίησαν ζεστό και κρύο νερό με σαπούνι ή μια απλή χαρτοπετσέτα, για να καταλάβουν με ποιο τρόπο η χρυσόσκονη (που αντιπροσωπεύει τα μικρόβια και τους ιούς) φεύγει πιο αποτελεσματικά από τα χέρια.

Για την εβδομάδα αυτή (20 – 24 Ιουλίου ) ακολουθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Την Τρίτη 21 Ιουλίου στις 10.30-12.00 το πρωί στην αυλή της εκκλησία του Αγίου Βλασίου (περιοχή Κυριώτισσας), παιδιά ηλικίας 3-6 ετών με είσοδο ελεύθερη μπορούν να συμμετέχουν στο εργαστήρι “Παραμύθια στις σκιές των δέντρων” και κατόπιν να συμμετάσχουν στο θεατρικό παιχνίδι και να ζωγραφίσουν πάνω στο θέμα.

Την Πέμπτη 23 Ιουλίου 11.00-1.00 το πρω, στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης η θεατροπαιδαγωγική ομάδα “Σαλτιμπάγκοι” θα παρουσιάσουν το παραμύθι “Τα Ανθρωπάκια με τα κόκκινα” , της Εύας Τάρλετ, για παιδιά 5-8 ετών, με προεγγραφή.

Την Παρασκευή 24 Ιουλίου 10.00 με 11.30 το πρωί, στα Μαγικά Κουτιά της Βιβλιοθήκης, παιδιά Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να παίξουν στο μαγνητικό τοίχο, μετρώντας το ανάστημά τους και αποτυπώνοντας την πατούσας τους.
Στο εργαστήρι αυτό είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.

Σας περιμένουμε…

[tags] Βέροια Βιβλιοθήκη Βέροιας, μικρόβια, καλοκαιρινές εκδηλώσεις, παραμύθια [/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας