Νέα βιβλία

Η Βιβλιοθήκη ανανεώνεται συνεχώς. Η αέναη ανανέωσή της δεν μου επιτρέπει να τα παρακολουθώ όλα. Συνεχώς βιβλία έρχονται από παραγγελίες και δωρεές. Ταχύτατα καταχωρούνται και είναι στη διάθεση του κόσμου. Τι να προλάβεις να δεις, να ακούσεις με τις περιορισμένες φυσικές σου δυνατότητες! Ας σας παρουσιάσω έστω λίγα:
Γόμορρα: ταξίδι στην οικονομική αυτοκρατορία και στο όνειρο για κυριαρχία της Καμόρρα του Roberto Saviano
Βιβλίο για τη μαφία της Νάπολης,”συναρπαστικό και σχολαστικά τεκμηριωμένο”. Το βιβλίο κυκλοφόρησε το 2006 στην Ιταλία και από τότε ο συγγραφέας του δέχεται απειλές για τη ζωή του. Μεταφράστηκε σε 33 γλώσσες, βραβεύτηκε, έγινε ταινία, ξαναβραβεύτηκε. Ε, ναι, θέλω πολύ να το διαβάσω.
Τα χειρότερα παραμύθια των αδελφών Γκριμ του Luis Sepulveda και του Mario Delgado Aparain
Οι δυο μεγάλοι λατινοαμερικανοί συγγραφείς υπό τη μορφή ανταλλαγής επιστολών μεταξύ δύο καθηγητών από την Ουρουγουάη και την Παταγονία αντίστοιχα περιγράφουν τη ζωή των πλανόδιων λαϊκών τροβαδούρων δίδυμων αδερφών Κάιν και Άβελ Γκριμ, σε μια σάτιρα της σοβαροφανούς λογοτεχνίας, σε μια γελοιογράφηση της αμερικάνικης ιστορίας και πολιτικής.
Είναι γλεντζές, πίνει γάλα του Λευτέρη Παπαδόπουλου
Αφήγημα του μεγάλου στιχουργού για τη ζωή στα γυμνασιακά του χρόνια, με συμμαθητές τους Θόδωρο Αγγελόπουλο, Αλέκο Φασιανό και Χρήστο Γιανναρά. Αποτελεί συνέχεια του επιτυχημένου εκδοτικά βιβλίου του Οι παλιοί συμμαθητές και στον πρόλογό του υπάρχει ένα ανέκδοτο διήγημα του Αντώνη Σαμαράκη.
Η απομόνωση του Jean-Yves Masson
Στο μόλις πρώτο αυτό μυθιστόρημα του Masson, που έχει εκδώσει και δυο ποιητικές συλλογές, παρακολουθούμε τη ζωή ενός γάλλου δημοσιογράφου με ελληνικές ρίζες, που θα έρθει στην Ελλάδα επί Μεταξά, θα ερωτευτεί μια κοπέλα με πνευματικές και πολιτικές ανησυχίες και θα την ακολουθήσει στην εξορία και όταν αυτή αρρωστήσει, στη Σπιναλόγκα, στο νησί των λεπρών. Κάποιοι στις δυσκολίες των άλλων, συνεχίζουν να τους αγαπούν. Τρυφερό, ποιητικό, το έχουμε ανάγκη.

[tags] Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Βέροια, Γόμορρα, Roberto Saviano, Τα χειρότερα παραμύθια των αδελφών Γκριμ, Luis Sepulveda, Mario Delgado Aparain, Είναι γλεντζές, πίνει γάλα, Λευτέρης Παπαδόπουλος, Η απομόνωση, Jean-Yves Masson[/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 19 Φεβρουαρίου 2009
in Από τη συλλογή μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας