Νευρική ανορεξία

ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ , μια πάθηση που τη συναντάμαι όλο και πιο συχνά . Εμφανίζεται 9 φορές περισσότερο στις γυναίκες από ότι στους άντρες και κυρίως σε κορίτσια στην εφηβεία. Η νευρική ανορεξία δεν είναι μια απλή σωματική ασθένεια, αλλά χρακτηρίζεται ως σοβαρή ψυχική ασθένεια. Η θνησιμότητα της πάθησης αυτής σύμφωνα με έρευνες φθάνει το 10%, ποσοστό όμως το οποίο είναι πολύ υψηλό σε σχέση με το ποσοστό των θανάτων που σημειώνονται από άλλες ψυχικές νόσους.

Οι ασθενείς διακατέχονται από έντονο φόβο πρόσληψης βάρους και για αυτό το λόγο περιορίζουν στο ελάχιστο το φαγητό που τρώνε. Συνήθως αισθάνονται ανασφάλεια, έχουν χαμηλή αυτοεκτίμηση. Το πιο δύσκολο στάδιο της θεραπείας είναι να φτάσει το άτομο να παραδεχθεί ότι πάσχει από νευρική ανορεξία.

Ποια είναι όμως τα πρώτα σημάδια, πώς αντιμετωπίζεται η πάθηση αυτή, ποιά άτομα κινδυνεύουν και πώς μπορούν να βοηθηθούν ώστε να μην νοσήσουν ξανά; Είναι μερικά από τα ερωτήματα που απασχολούν όχι μόνο τους γονείς αλλά όλους μας.

Στα ερωτήματα αυτά μπορούμε να πάρουμε κάποιες απαντήσεις από τα παρακάτω βιβλία που σας προτείνω.

1. Μπούρα Μίνα Τρώει τίποτα από τις εκδόσεις Εξάντας

2. Lock James Εγχειρίδιο θεραπείας για την ψυχογενή ανορεξία από τις εκδόσεις Πατάκης

3. Angel Sylvie Ψυχολογία της καθημερινής ζωής τ. 4 από τις εκδόσεις Lector

4.Meunier Alain Βανέσα στο λαβύρινθο της ανορεξίας, η ιστορία της όπως την έζησε η ίδια και όπως την αναλύει ο ψυχίατρός της από τις εκδόσεις Θυμάρι.

Σχετικά Sites:

Νευρική Ανορεξία : Η αυτοκαταστροφή

Νευρική Ανορεξία : Μια ύπουλη αρρώστια που αντομετωπίζεται με ψυχοθεραπεία
[tags] Βέροια, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας, Ιατρική, Νευρική Ανορεξία, Ψυχογενείς Ασθένειες[/tags]

  • Σχετικά με το άρθρο
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας