ΞΑΝΑΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ | Εργαστήριο δημιουργικής γραφής στην αγγλική γλώσσα

Η Αμερικανική Γωνιά της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας σε συνεργασία με τον Τομέα Αμερικανικής Λογοτεχνίας και Πολιτισμού του Τμήματος Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, οργανώνουν ένα εργαστήριο δημιουργικής  γραφής με τον κ. Steven Tangle, υπότροφο του Ιδρύματος Fulbright.

Η δράση απευθύνεται σε νέους από 14 ετών και πάνω και ενήλικες, έχει ως θέμα: «Ξαναγράφοντας τους Μύθους: μια Σύγχρονη Δημιουργική Προσέγγιση» και θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα, στο Εργαστήριο (Maker Space), στον 1ο όροφο της Βιβλιοθήκης, το Σάββατο 1η Απριλίου 2017, 10:00 – 12:00 το πρωί.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και λόγω των περιορισμένων θέσεων  απαιτείται προεγγραφή.

Ο Steven έχει σπουδάσει δημιουργική γραφή στο University of Massachusetts Amherst και στο Stanford University. Με συμμετοχές σε σχετικά σεμινάρια και εργαστήρια στις Η.Π.Α., ο Steven έχει δημοσιεύσει δουλειά του στο Los Angeles Review of Books, New Delta Review, Spork και στο The Rumpus.

Στο συγκεκριμένο εργαστήριο, στην Αμερικανική Γωνιά της Βέροιας, ο Steven θα πειραματιστεί στην επαναπροσέγγιση των ελληνικών μύθων με σκοπό τον επαναπροσδιορισμό μας στο σύγχρονο κόσμο.  Τι μορφή θα είχε άραγε ο Απόλλων αν εμφανιζόταν σήμερα; ‘H η Αθηνά, η Μέδουσα, ο Ίκαρος ή ο Οδυσσέας;  Με ποιόν τρόπο, οι χαρακτήρες, οι καταστάσεις, τα τοπία και τα θέματα της μυθολογίας μπορούν να «ξαναδιαβαστούν», να μεταγραφούν για να εκφράσουν σημερινούς προβληματισμούς και ερωτήματα;  Με ασκήσεις δημιουργικής γραφής μέσα από κείμενα της αμερικανικής λογοτεχνίας, οι συμμετέχοντες θα προσπαθήσουν να φέρουν νέα πνοή στους κλασσικούς ελληνικούς μύθους και ταυτόχρονα θα βελτιώσουν τις γνώσεις τους στην αγγλική γλώσσα.   Στο εργαστήριο θα γίνουν αναγνώσεις αγγλικών κειμένων και εξάσκηση ικανοτήτων στην γραπτή παρουσίαση μιας ιστορίας.

  • Σχετικά με το άρθρο
γράφτηκε στις 22 Μάρτιος 2017
in Τα νέα μας
2013 © Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βέροιας